Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Moravskoslezští dopravní policisté nezahálí

Ms kraj – tentokrát však řidičům kontrolu zpříjemnili. 

O tom, že policejní kontrola nemusí v řidičích vždy vyvolávat negativní pocity, se mohli v pondělí 11. července přesvědčit řidiči, kteří projížděli ulicí Cihelní v Ostravě.

Policisté z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie České republiky zde ve spolupráci s BESIPem a s Českým svazem pivovarů a sladoven alespoň malým dílem zpříjemňovali řidičům tolik neoblíbenou kontrolu. Ti z nich, u kterých proběhlo vše v pořádku, a nebyl shledán vážný nedostatek, byli odměněni alkoholtestem a nealkoholickým pivem.

Během akce bylo zkontrolováno několik desítek řidičů, u kterých byla provedena dechová zkouška, zaměřovali jsme se také na dodržování pravidel silničního provozu, používání bezpečnostních pásů, technickou způsobilost vozidla a také na zákaz telefonování během jízdy. Pro jednoho z řidičů však kontrola nedopadla příliš příznivě. Provedenou dechovou zkouškou bylo zjištěno požití alkoholických nápojů před jízdou, na místě mu byl tedy zadržen řidičský průkaz.

Tato preventivní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“ je uskutečňována na celém území České republiky a navazuje na obdobné projekty z předešlých období. V Moravskoslezském kraji se s ní můžete setkat ještě 8. srpna na Karvinsku.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí P ČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
13. července 2016

Odkazy do noveho okna

01_ridim_piju_nealko

01_ridim_piju_nealko 

Detailní náhled

02_ridim_piju_nealko

02_ridim_piju_nealko 

Detailní náhled

03_ridim_piju_nealko

03_ridim_piju_nealko 

Detailní náhled

04_ridim_piju_nealko

04_ridim_piju_nealko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem