Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 31.12.2013

Opava - Odcizení peněženky z kabelky poškozené v opavském supermarketu a další...(5 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 31.12.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 31.000,- Kč.


Odcizení peněženky z kabelky poškozené ženy v opavském supermarketu Billa

Dne 31.12.2013 v době kolem 14:15 hod. neznámý pachatel spáchal v prodejních prostorách supermarketu Billa na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1991 z Opavy-Kateřinek a z kabelky, kterou měla volně odloženou v nákupním vozíku, jí odcizil dámskou látkovou peněženku značky Meatfly červené barvy v hodnotě 400,- Kč s finanční částkou na hotovosti 400,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou. Celková škoda tak činí 800,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do rekreační chaty mezi obcemi Budišovice a Pustá Polom

Neznámý pachatel spáchal mezi obcemi Budišovice a Pustá Polom přečin „Krádež“ tím, že v blíže neustanovené době od 10:00 hod. dne 26.12.2013 do 14:45 hod. dne 31.12.2013 vylezl po žebříku na střechu kůlny u jedné z rekreačních chat, kdy po odstranění krytiny vnikl dovnitř a zde odcizil 2 motorové pily (značky Oleomac červené barvy a značky Husqvarna oranžové barvy). Dále po rozbití skleněné výplně okna vnikl do obytných prostor chaty, kterou prohledal, nic zde však neodcizil. Následně po rozbití luxferů vstoupil i do přilehlé dílny, ze které odcizil křovinořez. Poškozenému muži z Ostravy tak byla způsobena celková škoda ve výši 11.900,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Budišovice

Dne 31.12.2013 v 15:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1988 ze Sokolova, že před chvíli nalezl v lese mezi obcemi Budišovicemi a Zátiší nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 82 mm.


Pokus vloupání do rodinného domu na ulici Luční v obci Slavkov

V době kolem 20:00 hod. dne 31.12.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Luční v obci Slavkov přečin „Porušování domovní svobody“, přečin „Poškození cizí věci“ a přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že po přelezení oplocení vstoupil na uzamčený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy na verandě poškodil vstupní prosklené dveře (skleněnou výplň a dřevěný rám), následně vnikl dovnitř, dům prohledal, nic zde neodcizil, poškozenému muži ze Slavkova však na zařízení vznikla celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem