Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Obviněn zloděj řetízků

Ostrava - kriminalisté obvinili "strhávače" řetízků a pátráme po dvou pachatelích... 

Pátráme, pomůžete?
         
Dne 20. 10. 2013 okolo 0.30 hodin došlo na ulici Ukrajinské v Porubě ke dvěma trestným činům.
 
Stalo se tak před domem čp. 2d/6151. Dva neznámí pachatelé zde fyzicky napadli dva dvaadvacetileté muže a dopustili se trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Mladí muži inkasovali rány pěstmi a čelem. Pachatelé následně z místa utekli. Celý incident mělo sledovat pět dívek.
 
 
Žádáme občany, zejména ony dívky, kteří by mohli k případu či k pachateli sdělit jakékoliv informace, aby tak neprodleně učinili na tel. č. 974 727 501 nebo osobně na kterémkoliv oddělení Policie ČR, popř. na bezplatné lince 158.
 
Děkujeme za zveřejnění a pomoc občanů!
 
 
Strhávač
 
Mariánskohorští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého mladíka z Ostravy Přívozu.
 
Policisté mladému muži prokázali celkem čtrnáct případů krádeží. „Modus operandi“ byl pokaždé stejný. Pachatel si vyhlédl osamocenou ženu, ke které přistoupil a bez jakéhokoliv verbálního či fyzického násilí jí z krku strhl řetízek. Nutno dodat, že v pěti případech mu asistoval pětadvacetiletý komplic, kterého již kriminalisté taktéž obvinili.
 
Svou sérii započal koncem května letošního roku a kradl nejčastěji v Mariánských Horách a Moravské Ostravě. Poslední krádež provedl 11. 10. 2013. Celkově tak způsobil škodu blížící se devadesáti tisícům korun.
 
Při výslechu se ke všem skutkům doznal a navíc uvedl, že krádeží spáchal ještě více.  Mladý muž se dopustil trestného činu krádeže, za který trestní zákon v tomto případě stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Kriminalisté tedy žádají další možné poškozené, tedy ženy, které se staly v minulých pěti měsících obětí krádeže řetízku z krku, aby tuto skutečnost oznámily kriminalistům na tel. č. 974 726 509 či 596 623 833, popř. na bezplatnou tel. linku 158.

 

 
 
 
por. Mgr. Petr Svoboda
 tel. 974 725 208, 239

vytisknout  e-mailem