Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Moldavan byl opravdu nenapravitelný

Jihlava - cizince, kteří se opakovaně dopouští porušování zákona na území naší vlasti, cizinecká policie rozhodně v klidu nenechá a z našeho území je vyhostí. 

Dne 8.3.2009 kontrolovali policisté inspektorátu cizinecké policie Jihlava na ulici Okružní v Jihlavě řidiče osobního motorového vozidla Škoda Favorit. Při kontrole předložil šestatřicetiletý Moldavan policistům cestovní pas a uvedl, že řidičský průkaz zapomněl v Praze na jedné ubytovně.
 
Policisté prověřili cizince v našich evidencích a zjistili, že v evidenci řidičů rozhodně nefiguruje, navíc při kontrole na alkohol jsme u řidiče zjistili hladinu 0,55 promile alkoholu v krvi.
 
Cizinec na našem území pobývá legálně na základě dlouhodobého víza, ale dalším prověřením našich evidencí jsme zjistili, že se na našem území opakovaně dopouští se přestupků, zejména na úseku dopravy, v roce 2008 spáchal trestný čin, ohrožení pod vlivem návykové látky za který byl Obvodním soudem Praha 2, pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody s podmíněným odkladem a byl mu uložen trest zákaz řízení motorových vozidel do 14.2.2009, v současné době je proti němu vedeno trestní řízení pro trestné činy řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a opilství, za což ještě nebyl odsouzen.
 
Na cizince, kteří se v naší zemi nechovají tak jak mají má cizinecká policie právní prostředky. V duchu hesla cizinecké policie: „poctivé vítáme, lumpy vracíme“, jsme cizince zajistili a pro opakované porušování právních předpisů jsme cizince vyhostili na deset let z našeho území a umístili jsme jej do zařízení pro zajištění cizinců. Zároveň jsme zahájili úkony v trestním řízení pro trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
 
Cizinců, kteří opakovaně porušují právní předpisy letos značně přibylo. Viz samostatná tisková zpráva.
 
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem