Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Moje auto není zbraň

Projekt pro začínající řidiče  

     Preventivně informační skupina Policie ČR, Územní odbor Benešov, připravila pro začínající řidiče projekt pod názvem „Moje auto není zbraň“.
Auto je prostředek, kterým se můžeme přesouvat z jednoho místa na druhé. Na druhé straně to také může být zbraň, která může působit škody jak na majetku, tak  také na zdraví a životech. Policisté proto chtějí preventivně působit na budoucí řidiče, aby si tuto skutečnost uvědomili a na silnicích se chovali ukázněně a ohleduplně.


     Kurz autoškoly v Benešově navštívili 2. března v odpoledních hodinách vedoucí Dopravního inspektorátu P ČR Benešov npor. Bc. Zdeněk Štěpánek a dvě policistky z Preventivně informační skupiny v Benešově. Pro studenty měli připravenou prezentaci, ze které se budoucí řidiči dozvěděli jaká je situace v dopravě na Benešovsku. Kolik řidičů v loňském a předloňském roce zahynulo na benešovských silnicích, jaké byly nejčastější příčiny vzniku dopravních nehod, kolik jich způsobilo řidičů pod vlivem alkoholu a drog. Dále i nebezpečné úseky silnic, na kterých dochází ve většině případů k dopravním nehodám s těžkými či tragickými následky. Součástí prezentace byly také fotografie z místa tragických dopravních nehod a také fotografie neukázněných řidičů. Jednalo se například o případy špatného parkování, nesprávného předjíždění jak řidičů motorových vozidel, tak také motocyklistů, dále špatného upevnění nákladu na střeše auta a další prohřešky řidičů.


     Vedoucí dopravního inspektorátu připomněl i sankce, které řidičům za některé nesprávné chování na silnici hrozí a také to, čeho by se budoucí řidiči měli při jízdě v silničním provozu vyvarovat a jak se chovat bezpečně.


     V závěru setkání pak frekventanti autoškoly dostali do policistů různé preventivní materiály s dopravní tématikou.


     Policisté osloví i další autoškoly na Benešovsku. Pokud budou mít o setkání zájem, policisté je rádi navštíví.

por. Bc. Zuzana Stránská

4. března 2011

 

 

 

vytisknout  e-mailem