Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mohu si zavolat z vašeho mobilního telefonu?

NÁCHODSKO – Telefony však nikdy nevrátili. 

Náchodští kriminalisté obvinili v těchto dnech dvojici (muž 30 a žena 27) ze spáchání přečinu podvod a krádež, za což hrozí ženě v případě prokázání viny až dvouletý trest, muži pak až tři roky ve vězení, jelikož se skutků měl doupouštět i přes to, že byl v posledních třech letech za obdobný trestný čin odsouzen.

Muž měl ve třinácti případech, a z toho ve více jak polovině z nich i se svoji partnerkou, přistoupit k poškozeným a požádat je o zapůjčení mobilního telefonu k uskutečnění naléhavých hovorů, nebo jim je nepozorovaně odcizit. Tyto telefony po obdržení nikdy nevrátili.

Muž byl rovněž obviněn ze spáchání zločinu vydírání svědka a přečinu nebezpečného vyhrožování a výtržnictví, kterého se měl dopustit tím, že na konci ledna nejprve slovně vyhrožoval své partnerce a následně ji měl i fyzicky napadnout. Za to mu nyní hrozí až osmiletý trest. Žena skončila v péči lékařů.

Dvojice není pro policisty neznámou. Muž má již několik záznamů v rejstříků trestu a naposledy opustil brány vězení v květnu 2022. Žena má jeden záznam za obdobnou trestnou činnost. Dvojice je stíhána na svobodě.

por. Mgr. Lucie Konečná
14.2.2024, 10:15hod.

vytisknout  e-mailem