Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Modré pondělí na transfuzních stanicích

OLOMOUCKÝ KRAJ - Společné darování krve či plazmy v letošní jarní vlně podpořila více jak stovka policistek a policistů. 

Transfuzní oddělení FN Olomouc a hematologicko-transfuzní oddělení prostějovské nemocnice se dnes na „Modré pondělí“ ocitla doslova v obležení modrých uniforem. Společně darovat krev či plazmu sem zavítalo 65 policistek a policistů z různých policejních služeb. Stejnou akci jen o několik dnů dříve (ve čtvrtek 30. března) podpořila také dvacítka jesenických kolegů. Dalších 28 policistů kvůli dřívější akutní potřebě odběrového místa darovalo nenahraditelnou tělní tekutinu již v únoru v Šumperku.

Policisté i zaměstnanci našeho krajského ředitelství jsou pravidelnými, mnohdy letitými dárci, kteří dochází na odběry podle potřeby v průběhu celého roku. Není proto překvapením, že jsou mezi nimi dárci, kteří mají na svém kontě již desítky odběrů a zaslouženě i řadu ocenění.

Společným darováním krve či plazmy podporujeme pacienty zpravidla dvakrát ročně na jaře a na podzim. Ke společným odběrům přistupujeme velmi rádi. Jednak díky příjemné atmosféře a profesionálnímu přístupu zdravotníků, ale také proto, že příklady táhnou a s každým dalším společným darováním se nám daří oslovit další policisty. Nejinak je tomu i v letošní jarní vlně, do níž se v kraji zapojilo dalších 18 prvodárců.

Všem kolegům, kteří si udělali čas a touto ničím nenahraditelnou formou přišli pomoci potřebným, ještě jednou moc děkujeme.

kpt. Mgr. Jiřiina Vybíhalová
koordinátorka prevence

Odkazy do noveho okna

Společné darování krve

Společné darování krve 

Detailní náhled

Společné darování krve

Společné darování krve 

Detailní náhled

Společné darování krve

Společné darování krve 

Detailní náhled

Společné darování krve

Společné darování krve 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem