Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

„Modernizace datového úložiště pro Odbor analytiky SKPV KŘP Královéhradeckého kraje“

 
 
 Předpokládaný termín realizace: 2015
 
Předpokládaný rozpočet projektu: 2 925 000
Z toho 85% spolufinancován EU-2 486 250
Z toho 15% vlastní zdroje-438 750
 
Popis projektu:
Cílem projektu je modernizace datového úložiště pro potřeby Odboru analytiky Služby kriminální policie a vyšetřování (SKPV) KŘP-H.
Projekt je zaměřen na zvýšení paměťové kapacity, dostupnosti, bezpečnosti a rychlosti datových uložišť užívaných SKPV KŘP-H.
Přínos realizace projektu spočívá ve výrazném zvýšení efektivity práce útvaru při analýze podkladů a tvorbě důkazů, zvýšení efektivity využití vysoce specializovaných lidských zdrojů.
Důvodem nutnosti realizace projektu je výrazný nárůst počtu případů vyšetřovaných útvarem počítačové kriminality, dramaticky narůstající množství analyzovaných dat v jednotlivých případech a zastarávající technické vybavení útvarů řešících tuto problematiku. Zatím byl předložen koncept, zaslání projektové žádosti bude následovat po vyhlášení výzvy.
Projekt je spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného operačního programu.
 
Hlavní cíl projektu:
Realizací projektu dojde k zamezení vzniku časových prodlev při vyšetřování nejen počítačové kriminality, ale i „běžné“ kriminality páchané pomocí výpočetní a telekomunikační techniky a současně dojde k umožnění zpracovávání analýz narůstajících komplexů dat v přijatelném časovém rámci. Realizace projektu tím napomůže ČR dostát svým závazkům vůči EU i mezinárodnímu společenství „stíhat závažnou kriminalitu“, jejíž zejména organizované formy jsou stále častěji páchány pomocí elektronických prostředků komunikace, zejména sítě Internet.

vytisknout  e-mailem