Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Moderní směry v zabezpečení motorových vozidel v rámci přeshraniční policejní spolupráce

Jihočeský kraj - Ve Velkém Meziříčí proběhl dvoudenní seminář, na kterém si čeští, dolnobavorští a hornorakouští policisté vyměnili své zkušenosti týkající se práce na úseku autokriminality. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Ve dnech 28 a 29. března letošního roku se ve Velkém Meziříčí uskutečnil seminář, kterého se zúčastnili jihočeští, dolnobavorští a hornorakouští policisté, specialisté na problematiku týkající se autokriminality. Dvoudenní seminář proběhl v rámci projektu spolufinancovaného ze zdrojů Evropské unie - Fondu malých projektů Evropská územní spolupráce Jižní Čechy - Horní Rakousko pod názvem "Moderní směry v zabezpečení motorových vozidel v rámci přeshraniční policejní spolupráce". Cílem společného semináře bylo především vyměnit si zkušenosti z oblasti autokriminality páchané na všech třech územích a sdělit si své poznatky z oblasti prevence krádeží vozidel a věcí z nich. Zejména proto byly součástí dvoudenního semináře i odborné přednášky od členů Asociace Gremium Alarm, která sdružuje společnosti specializující se na oblast zabezpečení majetku a exkurze ve výrobním závodě společnosti Construct, která byla oficiálním partnerem Policie České republiky v rámci preventivního projektu "Rok zabezpečení vozidel" a jejíž  výrobní závod sídlí přímo ve Velkém Meziříčí. Předat si své znalosti a zkušenosti nebylo jediným cílem semináře, ale tato přeshraniční spolupráce by měla prohloubit vzájemné vztahy a spolupráci do dalších let.

Tento seminář byl první aktivitou v rámci výše popsaného projektu, zaměřeného na prevenci proti krádežím vozidel a věcí z nich. Pokračování tohoto projektu se uskuteční v rámci výstavy Mobil salon 2012, která proběhne ve dnech 13. - 15. dubna 2012 v areálu Výstaviště České Budějovice.   

por. Bc. Lenka Holická, pisjc@mvcr.cz

3. března 2012

vytisknout  e-mailem