Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Moderní kontaktní a koordinační centrum je ve výstavbě

J.Hradec - Jihočeská policie pokračuje v realizaci projektu díky finančním dotacím z prostředků Evropské unie.  

             Jihočeská policie pokračuje v realizaci projektu budování moderních kontaktních a koordinačních center. Do konce roku 2011 Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje díky finančním dotacím z prostředků Evropské unie - Evropského fondu pro regionální rozvoj vybuduje v rámci stávajících policejních služeben další moderní kontaktní a koordinační centra.  V současné době probíhá budování tohoto moderního kontaktního centra také v objektu Územního odboru policie v Jindřichově Hradci. Stavební práce byly zahájeny začátkem měsíce srpna a pokračovat budou do konce roku. Zhotovitelem stavebních prací je společnost Alprotel s.r.o.,  která byla vybrána v rámci vyhlášené veřejné zakázky a nabídla nejnižší cenu stavebních prací.
OOP Suchdol nad Lužnicí - recepce.jpgOOP Suchdol nad Lužnicí - recepce.jpg
            
           Společně s vybudování moderního kontaktního centra pro veřejnost dojde také k přestěhování Obvodního oddělení policie Jindřichův Hradec do těchto nově zrekonstruovaných prostor, čímž dojde k výraznému zvýšení komfortu pro občany, kteří přicházejí na policejní služebnu vyřídit své záležitosti.  Celková částka za rekonstrukci a vybudování nových prostor dosáhne bezmála k 3,8 mil. Kč. 
            
OOP Suchdol nad Lužnicí - recepce.jpgOOP Suchdol nad Lužnicí - recepce.jpg
            Co je to vlastně Kontaktní a koordinační centrum (tzv. KKC) v podmínkách jihočeské policie?  Projekt KKC je realizován po celém území České republiky a jeho realizace je rozdělena do dvou samostatných projektů – projekt KKC I. (realizace v letech 2007 – 2010) a projekt KKC II (realizace v letech 2009-2011). Realizace projektu je zaměřena na vybudování kontaktních a koordinačních center v prostorách stávajících služeben policejních oddělení v rámci celého Jihočeského kraje.  Hlavním cílem projektu je vytvoření optimálních podmínek pro činnost jihočeské policie, jako základní složky IZS, což ve svém důsledku bude znamenat minimalizaci škod a ztrát vzniklých v rámci krizových situací či mimořádných událostí, optimalizaci logistických postupů při řešení uvedených situací, stejně tak jako zkvalitnění jejich prevence. Stejně důležitým cílem je i zlepšení podmínek pro komunikaci s veřejností v důstojném, účelném a profesionálním prostředí, kontaktních a koordinačních center.
OOP Suchdol nad Lužnicí - recepce.jpgOOP Suchdol nad Lužnicí - recepce.jpg
             V rámci projektu KKC II je naplánováno na území Jihočeského kraje vybudovat dalších 14 plně funkčních kontaktních a koordinačních center s moderním vzhledem (důstojné a sociálně odpovídající prostředí) a účelným vybavením (např. recepce, čekárny, sociální zařízení, jednací místnost, prostory stálé služby, bezbariérový přístup, moderní ICT), které bude pro veřejnost přicházející na tyto služebny působit příjemným a přátelským dojmem.
 
Bližší informace o projektu KKC II, ale také o již ukončeném projektu KKC I. jsou uvedeny na http://www.policie.cz/clanek/evropske-projekty-realizovane-krajskym-reditelstvim-policie-jihoceskeho-kraje.aspx
    
            Mgr. Radka Paulová 
 Vedoucí odboru specializovaných činností 
 Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje České Budějovice 
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz 
5. září  2011

vytisknout  e-mailem