Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Močil do pečiva

SVITAVY – V těchto dnech přišel do svitavského obchodu s potravinami zákazník, který se podle zaměstnankyň nechoval jako většina ostatních. Pán měl být arogantní a na prosbu, aby si nasadil roušku, si paní prodavačka vyslechla vulgární odpověď. 

Nakupující muž odešel k džusům, potom k pečivu, následně přešel k pokladně, kde i zaplatil a odešel pryč. Po chvíli si pracovnice všimla, že pečivo je nějak mokré a mimo to cítila i zápach močoviny. Kamerové záznamy její domněnky potvrdily. Podivný zákazník totiž evidentně vykonal svou potřebu právě do přepravek s pečivem. Po tomto zjištění už byli na místo přivoláni svitavští kolegové, jejichž úkol zněl jasně - zjistit, kdo je onen zákazník.

Netrvalo to dlouho a totožnost muže na videozáznamu policisté společně se zaměstnankyněmi obchodu odhalili. Osmačtyřicetiletý zákazník se přiznal a nad svým jednáním projevil lítost. Škodu na pečivu i výdaje související s nutnou dezinfekcí prostoru prodejny uhradil. Přesto je nadále podezřelý z výtržnictví, za což mu hrozí až dvouleté vězení.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
21. dubna 2020

vytisknout  e-mailem