Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mobily si objednal přes inzerát

KROMĚŘÍŽSKO: Nákup na bazarovém portálu se mu ale nevyplatil. 

Přes internet lze dnes koupit téměř vše. Lidé objednávají elektroniku, oblečení, obuv, kosmetiku, bytové doplňky a další artikl. Ne vždy však kvalita zaslaného zboží odpovídá požadované ceně a mnohdy se kupující objednaných věcí ani nedočká.
Zhruba před čtrnácti dny si šestatřicetiletý muž vyhlédl na webových stránkách jednoho bazarového portálu inzerát s nabídkou mobilního telefonu v hodnotě dva tisíce osm set korun. Prodejce kontaktoval na mailové adrese uvedené v inzerátu a dojednal s ním koupi. Na druhý den zaslal inzerentovi peníze na jeho účet a zároveň se s ním domluvil na nákupu druhého telefonu v hodnotě tří tisíc sedm set korun. Taktéž tuto částku odeslal na účet prodávajícího. O dva dny později inzerent sdělil kupci emailovou poštou, že oba telefony již odeslal. Od té chvíle ale přestal komunikovat a muži se už nepodařilo navázat s ním kontakt. Do dnešního dne telefony neobdržel.
V pátek skutek oznámil holešovským policistům. Případ jsme kvalifikovali jako trestný čin podvod, za který pachateli hrozí až dvouleté vězení.
 
26. října 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem