Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mobily byly pryč jen hodinu

DĚČÍN - Mobily neodnesl daleko, řídil s promilemi a další krimi 

Čtyři mobilní telefony ze stolů v otevřené kanceláři na základní škole Děčíně odcizil šestapadesátiletý muž. Neradoval se však z kořisti dlouho. Jedna ze zaměstnankyň školy, když šla o hodinu později kolem nádraží, uviděla zde muže, jehož vzhled se nápadně podobal tomu, jak zloděje popsali žáci. Zavolala tedy strážníky a trefa! Byl to on. Za krádež ho teď ve zkráceném přípravném řízení řeší děčínští policisté. Až dva roky odnětí svobody je trest, který nenechavci hrozí.
 
 
Na alkohol daleko nedojedeš
 
Riskují a riskují ti řidiči, kteří před jízdou požívají alkohol. Dalším z výtečníků, kteří na to dojeli, je třiačtyřicetiletý řidič z Rumburku. Tomu policisté naměřili při dechové zkoušce téměř dvě promile. Při opětovné zkoušce pak ještě o něco více. Nyní ho ve zkráceném přípravném řízení podezírají z ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to může hrozit až roční pobyt ve vězení.
 
 
Nepěkně se odvděčil
 
Desetidenní vykázání si vykoledoval devětačtyřicetiletý muž z Děčína. A to tím, že měl psychicky i verbálně napadat svoji matku, se kterou bydlel ve společné domácnosti. Policisté v současné době případ prověřují.
 
 
Opět kradl
 
Některým zlodějům nestačí, že byli souzeni a tak pokračují v trestné činnosti nadále. Jedním z nich je osmnáctiletý mladík z Děčína, který v supermarketu odcizil alkohol za sto třicet korun. Byl ale chycen a policisté mu to ve zkráceném přípravném řízení spočítali. Za opakovanou krádež lapkovi hrozí až tři roky odnětí svobody.

 

 

 

7. 6. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem