Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

MOBIL SALON 2009

Č. Budějovice - policisté ObŘ SCP České Budějovice se zúčastnili výstavy Mobil salon 2009 ve společné expozici IZS 

     Jako každý rok, tak i letos se na českobudějovickém výstavišti uskutečnila ve dnech 3. – 5. dubna 2009 výstava Mobil salon 2009. Sedmnáctého ročníku výstavy se také zúčastnili policisté Oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice ve společné expozici složek Integrovaného záchranného systému.
     Návštěvníci výstavy si mohli prohlédnout technické prostředky pro výkon služby, např. UV světlo, lupu na odhalování falešných dokladů, přístroj „PSION“ pro lustrace v policejních evidencích. Přenosný termovizní monitorovací systém, kdy využitím nejmodernějších technologií je umožněno provádět vlastní monitorovací činnost jak v denní, tak i v noční době a v kombinaci s malým manipulačním a řídícím zařízením a notebookem vzniká vysoce výkonný monitorovací systém, kterým lze z jakéhokoliv typu osobního vozidla monitorovat zájmovou oblast. Další nezbytnou pomůckou pro výkon služby je ruční tepelný zobrazovač „CORAL“. Tepelná zobrazovací kamera poskytuje možnost detekce, pozorování a zkoumání pohybu osob a vozidel v terénu, ve dne i v noci, a rovněž za nepříznivých klimatických podmínek. Návštěvníci měli také možnost prohlédnout si historické dokumenty, a to cestovní a pobytové doklady pro cizince z let 1920 - 1951.
     Na volné ploše před pavilonem Z předvedli ukázky policisté z oddělení služební kynologie se svými psy a v neposlední řadě zde byly představeny speciální vozidla služby cizinecké policie. Jednalo se o vozidlo termovize a nový „Schengenbus“, který slouží nejen k ověřování pravosti dokladů a prokazování totožnosti cizích státních příslušníků.
     Naším cílem bylo návštěvníkům přiblížit činnost Služby cizinecké policie.
 
 

vytisknout  e-mailem