Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Mnohamilionový podvod odhalili jihočeští kriminalisté

Jihočeský kraj - Dvěma mužům bylo sděleno podezření ze spáchání zločinu podvodu, poškozené okradli o bezmála 4 500 000. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jihočeští kriminalisté po několika měsíční práci opět prokázali, že jsou ve svém oboru opravdovými specialisty. Rozsáhlou trestnou činnost dvou mužů rozkryli po náročném šetření a pátrání, jejich snaha se vyplatila dnes ráno, když ve spolupráci se Zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje zatkli nyní již obviněného muže v jeho bytě v Českých Budějovicích. Obviněný třiatřicetiletý Tomáš H. odstartoval svou kriminální dráhu již před několika lety. V posledních dvou letech začal vystupovat jako zástupce společnosti Soli Trade, s.r.o.( kterou takto zneužil),  a u které měl fungovat jako  zprostředkovatel prodeje vozidel různých značek, především luxusnějších automobilů, jako Mercedes Benz, Volkswagen, Volvo, Audi a Škoda. Postupně od nejméně deseti poškozených vybíral zálohy v různých výších, s tím, že si u něj poškozený vybral vozidlo, které mělo jít do dražby prostřednictvím aukce pořádané významnou dražební společností  Naxos, a.s., kterou takto zneužil a poškodil pro své protiprávní jednání,  a následně po jeho vydražení mělo jít k rukám poškozených. Obviněný  si však ve všech případech nechal zasílat na bankovní účet vždy jinou finanční hotovost s příslibem, že automobil bude určitě vydražen pro toho, kdo zálohu zaplatil. K žádné aukci ani předání automobilu však nikdy nedošlo. Podezřelý Tomáš H., vystupoval velmi seriozním dojmem a měl opatřené veškeré dokumenty týkající se jednotlivých automobilů, poškození tak obviněnému opravdu důvěřovali a málokoho z nich by napadlo, že se ve skutečnosti jedná o takto rozsáhlý podvod.

Obviněný Tomáš H., pak k sobě v letošním roce přibral dalšího podvodníka, čtyřiadvacetiletého Vladimíra P., který Tomášovi H. zprostředkovával objednávky vozidel a zároveň tak další poškozené, kteří své peníze posílaly na účet obviněných přesvědčeni o tom, že za jejich peníze obdrží objednané vozidlo, to se však v žádném případě nestalo.

Podvodník Tomáš H. tak z části převážně sám a z části ve spolupachatelství s druhým obviněným Vladimírem P., tak od poškozených osob vylákali bezmála 4 500 000 korun. Nyní je Tomáš H. obviněn ze zločinu podvodu a Vladimír P. z přečinu podvodu formou spolupachatelství.

Jihočeští kriminalisté však s tímto případem stále nekončí a vyzývají další poškozené nebo svědky, kteří s těmito dvěma muži vešli do obchodního styku a byli také podvedení jako ostatní, aby neprodleně kontaktovali kriminalisty na tel. lince 974 221 478 nebo přímo vyšetřujícího kpt.Bc. Romana Trhlíka  na čísle 777 934 154 či na tísňové lince 158.

Video ze zatýkání:

M2U00063 - vstup do bytu.MPG

 

por. Bc. Lenka Holická, pisjc@mvcr.cz

30. června 2011

vytisknout  e-mailem