Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Mladý neřidič nezvládl řízení

PROSTĚJOV - Navíc půjčeným autem. 

Ve středu 9. října 2019 před půlnocí došlo v Drzdovické ulici v Prostějově k havárii osobního automobilu. Dle dosavadního šetření nepřizpůsobil čtyřiadvacetiletý řidič rychlost jízdy svého Fordu stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a možnostem stroje a vyjel vpravo mimo komunikaci. Tam postupně narazil do zaparkovaného Volkswagenu, lampy veřejného osvětlení a zaparkovaného Citroënu a poté zastavil na komunikaci. Volkswagen byl nárazem odmrštěn přibližně o 10 metrů a zastavil se jen centimetry od rodinného domu a zaparkovaného Citroënu. Sloup lampy veřejného osvětlení byl nárazem zlomen.

Při dopravní nehodě řidič i všichni tři jeho spolujezdci ve věku od šestnácti do devatenácti let utrpěli zranění. Řidič a dva spolujezdci byli převezeni do prostějovské nemocnice. Třetí spolujezdec byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Výše škody způsobené na vozidlech a sloupu veřejného osvětlení byla předběžně vyčíslena na 130 tisíc korun. Alkohol u řidiče policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Po prohlídce poškození vozidel policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci automobilu viníka. Provedeným šetřením pak zjistili, že mladý muž není držitelem příslušného řidičského oprávnění a vozidlo měl vypůjčené od známého.

Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

por. Mgr. František Kořínek

10. října 2019

Odkazy do noveho okna

DN Drozdovice

DN Drozdovice 

Detailní náhled

DN Drozdovice

DN Drozdovice 

Detailní náhled

DN Drozdovice

DN Drozdovice 

Detailní náhled

DN Drozdovice

DN Drozdovice 

Detailní náhled

DN Drozdovice

DN Drozdovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem