Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mladý muž má na svědomí dvacítku vloupání

VSETÍNSKO: Meziříčana stíháme vazebně.  

Kriminalisté objasnili dvě desítky vloupání do rozestavěných domků, novinového stánku, obchodů, autobusů a dalších objektů, které má na svědomí šestadvacetiletý muž z Valašského Meziříčí, jenž je stíhán vazebně.
 
Včera odpoledne eskortovali policisté do ostravské vazební věznice šestadvacetiletého muže z Valašského Meziříčí, který má na svědomí rozsáhlou majetkovou trestnou činnost především na Valašskomeziříčsku. Od srpna loňského roku do ledna roku letošního obviněný muž kradl celkem dvacetkrát. Některá vloupání spáchal sám, při jiných s ním byli dva spolupachatelé.  
 
Nejvyšší škodu napáchal zloděj při lednovém vloupání do skladovacích prostor pod domem ve Valašském Meziříčí, odkud vzal nářadí jako vrtačky, pily, brusky a další za 82 000 korun. Jeho objektem zájmu bylo hlavně ruční nářadí, které poté náhodně prodával. Nářadí ukradl i v rozestavěném domku a dílny v Zašové, z novostavby v Zubří, rodinného domku v Poličné a garáže ve Valašském Meziříčí. Dále vnikl do prodejen potravin v Lešné a Malé Bystřici, kde vzal různé věci jako alkohol, cigarety, tabák, ale i cukrovinky, uzeniny a drogerii. V listopadu vykradl dvě restaurace ve Valašském Meziříčí a Podlesí, odkud vzal cigarety, žvýkačky a několik balení oříšků. Jeho pozornosti neunikly ani dva autobusy v Zubří a Bystřičce, a dva minibargy v Zašové. Z dopravních prostředků zmizely po jeho „návštěvě“ peníze, autorádio a drobné nářadí. Obviněný muž má dále na svědomí například vloupání do novinového stánku ve Valašském Meziříčí, do dřevěného domku v Bynině nebo do výrobny a prodejny cukrovinek v Podlesí. Zloděj majitelům napáchal škodu odcizením za necelých 356 tisíc korun a poškozením za 40 tisíc korun.
 
Muž byl v hledáčku policie už několik týdnů. Kriminalisté ho zadrželi v úterý dopoledne a včera ho obvinili z trestných činů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Je stíhán vazebně a hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.  
 
16. ledna 2015, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem