Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Mladý motocyklista havaroval do zábrany

PRAHA VENKOV-JIH – Kriminalisté případ odložili. 

AKTUALIZACE
Kriminalisté odložili případ úmrtí 18letého motorkáře, ke kterému došlo 1. března 2023 v obci Zvánovice, kdy se motorkář zachytil o nataženou zábranu a s motocyklem havaroval.

Nařízená soudní pitva prokázala, že mladý muž řídil motocykl pod vlivem alkoholu.

Vzhledem k tomu, že v dané věci nejde o podezření ze spáchání trestného činu, byla věc policisty v září odložena. Rodina zemřelého si následně podala stížnost proti rozhodnutí policie na okresní státní zastupitelství, které v minulém týdnu stížnost zamítlo.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
22. listopadu 2023

------------------------------------------------------------------------------------------

Ve středu 1. března, okolo 18. hodiny, vyjížděly složky integrovaného záchranného systému k oznámené havárii motocyklu, k níž došlo v obci Zvánovice.

Podle dosavadního šetření došlo k havárii pravděpodobně tak, že 18letý muž jel na terénním motocyklu po pozemní komunikaci Ondřejovskou ulicí, kde byla přes cestu natažena zábrana v podobě ocelového řetězu, do něhož najel a následkem toho přeletěl přes řídítka. 
Ke zraněnému muži ihned přiběhl svědek události, který započal s první pomocí a poté ho v tom vystřídala hlídka až do příjezdu záchranářů. Mladík utrpěl vážná zranění, kterým na místě bohužel podlehl.

Kriminalisté nařídili u zemřelého soudní pitvu pro přesné zjištění příčiny smrti a dále budou zjišťovat a prověřovat okolnosti události, tedy zda byla zábrana umístěna oprávněně, kým, jakou formou to bylo provedeno a zda bylo vše odsouhlaseno.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
2. března 2023

vytisknout  e-mailem