Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladoboleslavští policisté pátrají po neznámém muži

MLADOBOLESLAVSKO - Poznáváte ho?  

Do prodejny se značkovým oblečením v Mladé Boleslavi přišel dne 14. února 2015 v dopoledních hodinách muž. Vybral si kalhoty a tričko. Kalhoty však vzápětí chtěl vyměnit za jiné číslo. Mezitím chtěl zaplatit tričko za 279,- Kč pětitisícovou bankovkou. Prodavačka mu vrátila peníze. Muž však vzápětí prohlásil, že si prodej rozmyslel a na pult položil vrácené peníze. Prodavačka mu vrátila pětitisícikorunu, kterou si vzal a uložil. Po té chtěl něco v hodnotě 40, -Kč a rozčiloval se, že nic v této ceně nemají. Začal sundávat z věšáků čepice a nosit je na pult až byl úplně plný. V hromadě čepic hledal tu nejlevnější. Prodavačky byly z chování zákazníka velmi rozrušené a rozčilené. Jedna z prodavaček uklidila drobnou finanční hotovost a v rozčilení nechala dvě dvoutisícové bankovky na pultě. Na vrácené peníze přestaly dávat pozor. Muž neustále pochodoval kolem pultu a rozčiloval se. Když nakonec z prodejny odešel, prodavačky si všimly, že jim zmizely obě dvoutisícové bankovky.

Popis osoby:
 

Muž byl ve věku kolem 30 let, snědé pleti, vysoký 180 centimetrů, štíhlé postavy. Měl tmavé vlasy, velký nos. V obličeji měl strniště a bradku. Hovořil lámanou angličtinou. Oblečen byl v černém kabátě, šedé čepici tzv. bekovky, šedých kalhot. Byl bez jakéhokoliv zavazadla.


V tomto případě se vzhledem ke způsobené škodě jedná pouze o přestupek proti majetku. Za takové jednání lze uložit pokutu do výše 15 000,- Kč. Je však velmi pravděpodobné, že muž má krádeží na svědomí více. Tomu nasvědčuje i poznatek, který policisté během šetření zjistili.


Muž uvedeného popisu ten samý den v nedalekém zlatnictví měl zájem o náramek v hodnotě 50 000,- Kč. Prodavačka mu náramek ukázala a on chtěl ještě ukázat různé krabičky k zabalení. Jelikož se jednalo o velmi drahý náramek, žena mobilním telefonem zavolala svého vedoucího, který byl vedle v kavárně. Když zákazník vyslechl rozhovor, položil zboží na pult a odešel.


Máte-li jakékoliv informace o tomto případu, zejména o totožnosti muže na záznamu, kontaktujte mladoboleslavské policisty na  obvodním oddělení nebo  můžete volat na bezplatnou linku 158.

 

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
13.dubna 2015

Odkazy do noveho okna

podezřelý

podezřelý 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem