Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladoboleslavští policisté hledají zloděje, který se zaměřil na novostavby

MLADOBOLESLAVSKO - Škoda na odcizených věcech je půl milionu 

V době od 13. do 15. listopadu 2021 se zatím policistům neznámý pachatel nebo pachatelé zaměřili na obec Jizerní Vtelno na Mladoboleslavsku, a tam na novostavby a stavební buňky.

Policisté se od té doby případy zabývají a hledají pachatele.

Zatím neznámý pachatel se ve výše zmíněné době vloupal hned do 4 objektů v Jizerní Vtelně. Nejprve vstoupil na pozemek, kde následně u domu poškodil skleněnou výplň okna a rám a následně do domu vnikl a odcizil zde jednotku tepelného čerpadla a 4 kusy interiérových dveří a majiteli tak způsobil škodu ve výši 200 tisíc korun. To však pachateli zřejmě nestačilo a vydal se do dalšího domu, kde se stejným způsobem do domu dostal a i zde odcizil tepelné čerpadlo a vnitřní jednotku druhého čerpadla a způsobil tak škodu na odcizení i poškození téměř 260 tisíc korun.

Poté se ještě vydal do nedaleké stavební buňky, kde se dostal dovnitř, ale nic neodcizil. Vybral si proto ještě další stavební buňku, kde vypáčil dveře a uvnitř odcizil bednu s drobným nářadím, jako jsou šroubováky, šrouby, brusné příslušenství apod., dále AKU vrtačku a vrtačku, vše v celkové hodnotě 10 tisíc korun.

Tímto jednáním způsobil neznámý zloděj škodu v celkové výši půl milionu korun. Mladoboleslavští policisté po pachateli pátrají a vyhodnocují dostupné kamerové záznamy z okolí.
V případě dopadení a prokázání viny pak může pachatel skončit až na 2 roky ve výkonu trestu odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
18. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem