Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladoboleslavské policisty opilý řidič neuplatil

MLADOBOLESLAVSKO - Nabízel jim "dýško" ve výši 10 tisíc korun 

Mladoboleslavští policisté zastavili v noci na 29. listopadu 2021 šestadvacetiletého muže v Bezděčíně, který jel se svým vozidlem Škoda Fabia směrem od centra Mladé Boleslavi.

Hlídka policistů muže zkontrolovala a vyzvala ho k předložení dokladů od vozidla a následně jej vyzvala, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Tomu muž vyhověl a naměřená hodnota ukázala pozitivní výsledek 1,5 promile alkoholu v dechu.

Muž se však nechtěl smířit s tím, že by mohl přijít o řidičský průkaz, proto policistům nabídl úplatek ve výši 10 tisíc korun. Řekl jim, že by to pro ně mohlo být jakési "dýško" na přilepšenou. Nabízel jim tedy úplatek za to, že by přehlédli jeho protiprávní jednání.
V tu chvíli se muž dopustil dalšího trestného činu, což mu policisté okamžitě sdělili.
Dále mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zadrželi i 26letého muže, který poté putoval do policejní cely.

Hned ten samý den zahájili mladoboleslavští kriminalisté trestní stíhání 26letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zločinu podplácení, kterého se dopustil na úřední osobě. Za toto jednání mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí peněžitý trest nebo trest odnětí svobody na jeden rok až šest let.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
1. prosince 2021

vytisknout  e-mailem