Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladoboleslavské policisty neuplatil

MLADOBOLESLAVSKO - Za podplácení úřední osoby může skončit až na 6 let ve vězení 

Koncem minulého týdne, ve čtvrtek 27. ledna 2022, zastavili mladoboleslavští dopravní policisté v obci Kosmonosy ke kontrole osobní vozidlo značky Ford Focus, které řídil 65letý muž. 

Policisté řidiče v rámci kontroly vyzvali k předložení všech potřebných dokladů od vozidla a zároveň k podrobení se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu.
Dechová zkouška ukázala pozitivní výsledek v hodnotě 2,5 promile alkoholu v dechu. Muž tak usedl za volant ve stavu vylučujícím způsobilost k řízení motorového vozidla a zároveň mohl ohrozit životy nebo zdraví ostatních osob.

Mezitím co policisté celou událost řešili a evidovali, 65letý řidič vystoupil z auta a došel k policejnímu vozidlu, kde jednomu z policistů okénkem podal dvě tisícové bankovky se slovy "každý máte jednu, tak se rozdělte ".

Policisté muže vyzvali, aby svého jednání zanechal a zároveň ho informovali, že se dopouští trestného činu podplácení úřední osoby, to však ani po opakování výzvy ze strany policistů nerespektoval a "nabídku" opakoval. 

Policisté muže na místě zadrželi a odvezli k dalším úkonům na policejní služebnu, kde mu sdělili podezření z trestného činu podplácení a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za podplácení úřední osoby muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až 6letý trest odnětí svobody, propadnutí majetku nebo peněžitý trest.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
2. února 2022

vytisknout  e-mailem