Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladistvý napadl policistku

MLADOBOLESLAVSKO - Hrozí mu až 4 roky ve vězení. 

Mladistvý agresor má na svém kontě již několik činů, a to především násilných a majetkových. Nyní mu přibyl další...napadl policejní hlídku v Benátkách nad Jizerou.

Celá událost se odehrála koncem května v nočních hodinách v Benátkách nad Jizerou, kde hlídka policistů prováděla šetření. Mladistvý nejprve začal policisty slovně napadat, později se jeho agrese stupňovala a začal s urážkami. Vše vygradovalo ve chvíli, kdy policistku uchopil za uniformu pod krkem, dvakrát jí udeřil pěstí do hlavy a nakonec jí stáhl na zem. Oběma policistům pak vyhrožoval smrtí a urážel je.
Policistka naštěstí z celého incidentu vyvázla z drobnými zraněními a byla ošetřena v mladoboleslavské nemocnici.

Kriminalisté následující dny zahájili trestní stíhání mladistvého jako obviněného ze spáchání provinění násilí proti úřední osobě, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a výtržnictví. Za uvedené skutky může skončit až na 4 roky ve vězení.

Vzhledem k tomu, že se nejedná o první násilný čin ze strany mladistvého, kriminalisté z Mladé Boleslavi podali podnět na vzetí obviněného do vazby. Soud ale návrh neakceptoval, proto je trestní stíhání vedeno na svobodě

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
8. června 2023

vytisknout  e-mailem