Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mladíka znásilnil v autě

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Kriminalisté vypátrali muže, který znásilnil opilého mladíka v autě.  

 

Dvacetiletý mladík prožil před týdnem trýznivé chvíle, když stal obětí znásilnění. O minutách strávených ve vozidle násilného muže, které zákon jednoznačně kvalifikuje jako znásilnění, nechtěl nikomu nic říct. Uherskohradišťští kriminalisté při odhalování trestné činnosti v regionu se však o této události dozvěděli a začali zjišťovat okolnosti tohoto skutku.

V pondělí 12. března po poledni vyšli z restaurace v Uherském Brodě dva kamarádi. Byli natolik opilí, že jeden z nich měl problémy s chůzí. Toho využil muž středního věku, který jim nabídl pomoc a svezení domů. Mladíci nastoupili do stříbrné octavie a svalnatý muž odvezl domů, nejdříve jednoho z nich a pak vyjel směrem k obci poblíž Uherského Brodu, kde bydlí druhý z mladíků. Řidič začal mít při jízdě narážky na mladíkovy sexuální zkušenosti, které se snažil dvacetiletý mladík ignorovat. Situace se vyhrotila v momentu, kdy řidič zastavil na odpočívadle, zamkl auto a začal dvacetiletého muže osahávat. Vyděšený přiopilý mladík se snažil vymanit z násilníkovy moci a utéct z auta. To se mu ale nepodařilo, muž jej chytil pod krkem a omámený mladík se pak už nedokázal bránit znásilnění, kterému v autě došlo. Poté nastartoval auto a ještě kus cesty mladíka odvezl. Pak mu otevřel dveře a šokovaný znásilněný mladík se vydal domů.

Znásilněný muž neznal agresora, tak po něm museli pátrat hradišťští kriminalisté, což se jim rychle povedlo. Ve čtvrtek odpoledne policisté zadrželi podezřelého muže, kterého eskortovali do policejní cely. Po provedených výsleších a zajištění důkazů byl v pátek navečer obviněn ze spáchání trestného činu znásilnění sedmatřicetiletý muž z Uherského Brodu. Za spáchání tohoto skutku mu ze zákona hrozí až deset let vězení.

K objasnění a ukončení násilného jednání obviněného muže výrazně přispěla mladíkova odvaha mluvit o navýsost nepříjemných intimních záležitostech. Kriminalisté začali prověřovat další možné skutky, jichž se obviněný muž v minulosti mohlo dopustit, ale jejich oběti své znásilnění tajily. Každý by si měl dobře zvážit, ke komu sedne do auta a jestli nabízená pomoc v sobě neskrývá jakékoliv nebezpečí.


 

19. březen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem