Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Mladíka oloupili ve vlaku

PROSTĚJOVSKO - Spravedlnosti násilníci dlouho neunikali. 

Necelé tři hodiny od násilného trestného činu skončili jeho dva pachatelé na policejní služebně a propuštěni na svobodu byli až po sdělení obvinění ze zločinu loupež, kterého se dopustili ve spolupachatelství.
Celý případ se odehrál v neděli v podvečer, kdy mladistvý hoch nastoupil v Prostějově do vlaku směřujícího do Brna. Stoupl si ke dveřím posledního vagónu, kde k němu ještě před příjezdem do stanice Nezamyslice přišli dva mladíci, z nichž jeden ještě nedosáhl plnoletosti a nečekaně ho jeden z nich srazil na podlahu úderem do hrudníku. Při pádu mu vypadala z kapsy elektronická cigareta a peněženka. Obě tyto věci si útočníci vzali a využili strachu napadeného. Vyhrožovali mu, že pokud jim nedá i cestovní vak, tak to s ním nedopadne dobře. Chlapce tím přinutili, aby udělal to, čeho se dožadovali. Vak prohledali a sebrali mu z něho přenosný bluetooth reproduktor. Pak batoh zahodili i s peněženkou, ze které nejdřív vzali 50 Kč a odešli. Poškozenému tím způsobili škodu 3 650 Kč.
V Nezamyslicích poškozený vystoupil a napadení oznámil. Pachatelé pokračovali v cestě vlakem dál. Ihned se rozjelo šetření celého případu a na základě zjištěných okolností a výpovědí se podařilo pachatele zadržet nedaleko nádraží v Ivanovicích na Hané i s odcizeným reproduktorem. Ani jeden z nich nezapíral a k napadení a okradení hocha se doznali. Nepotvrdilo se, že by některý z nich byl od vlivem drog nebo alkoholu. Oba nakonec skončili v policejní cele, kde přečkali noc. Následující den pokračovala dokumentace celého případu a poté byli propuštěni na svobodu. I přes své mládí mají oba zápis v rejstříku trestů pro méně závažnou trestnou činnost.

por. Mgr. Miluše Zajícová
10. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem