Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mladík zaútočil na stařenku

Karviná - před několika dny ho propustili z výkonu trestu a už je ve vazební věznici 

V pátek 18.9. 2015 večer na spojovacím chodníku mezi karvinskou Fryštátskou ulicí a Univerzitním náměstím mladík zezadu přepadl starou paní. Agresor využil fyzické převahy. Nečekaně do ženy ve věku 89 let strčil a ona upadla na zem. Začal tahat za její kabelku a po několika pokusech se mu podařilo kabelku odcizit.

O několik metrů dál, ženinu kabelku prohledal, odcizil peněženku s hotovostí, obal na doklady a osobní doklady, zbytek odhodil.

Ve stejnou dobu náměstím procházel náhodný svědek, který si všiml utíkajícího mladíka držícího "něco" po mikinou. Kousek dál na chodníku uviděl ležící starou paní. Neváhal, mladíka začal pronásledovat a po několika metrech ho zadržel.

Žena byla jednorázově ošetřena na chirurgické ambulanci, utrpěla oděrky způsobené pádem na chodník

Proti pachateli ve věku 23let komisař zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež. Násilník byl v minulosti pětkrát soudně trestán. Z výkonu trestu byl naposledy propuštěn na začátku září letošního roku. Důvodem pobytu za mřížemi bylo pravomocné odsouzení za spáchání zvlášť závažného zločinu loupež.

Teď byl na mladíka podán návrh na vazební stíhání a soud návrhu vyhověl. Násilnický pachatel bude stíhání vazebně. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětím svobody na dvě léta až deset let.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař

skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem