Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladík z okna vyskočil sám

NYMBURSKO – S těžkým zraněním byl letecky transportován do pražské nemocnice. 

Od pátku 10. 7. 2020 vyšetřují nymburští kriminalisté případ vypadnutí muže z okna v druhém patře ubytovny v Poděbradech. Osmnáctiletý mladík dle prvotních informací a výpovědí svědků na místě užil nezjištěné množství drogy LSD a poté se rozeběhl k oknu, ze kterého vyskočil. Zúčastněné osoby chtěly tomuto jednání zabránit, mladíka zachytily na poslední chvíli za nohy, nicméně se jim z rukou vysmekl a dopadl na zem. Utrpěl mnohačetné zlomeniny končetin a vrtulníkem byl transportován do nemocnice ve Střešovicích.

Policisté na sociálních sítích zaznamenali několik komentářů k této události, které skutek popisují opačně. Tedy, že mladíka z okna někdo vyhodil.  Nutno podotknout, že kriminalisté na místě vždy pracují se všemi stanovenými kriminalistickými verzemi, zda k případu došlo úmyslně, nešťastnou náhodou nebo přičiněním cizí osoby.

Dne 13. 7. 2020 byl v nemocnici k celé věci vyslechnut poškozený muž. Ten vypověděl a zcela jednoznačně vyvrátil variantu, že by ho z okna někdo strčil. Potvrdil, že užil drogu, kterou zakoupil v Praze od neznámé osoby. Dále uvedl, že si vybavuje, jak se mu kamarádi snaží v jednání zabránit, i to jak ho jeho kamarád držel z okna za nohu.

Šetření ze strany kriminalistů je proto ukončeno, neboť nedošlo ke spáchání žádného trestného činu ani přestupku. 

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
17. července 2020

vytisknout  e-mailem