Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mladík už dvakrát zaútočil na Proseku

Kriminalisté hledají agresivního muže, který si vybírá oběti na ulici. 

Detektivové z oddělení specializující se na loupežná přepadení společně s kolegy z problematiky násilí pracují od 31. října na případu loupeže a napadení na pražském Proseku. K loupežnému přepadení mělo dojít poslední říjnový den kolem druhé hodiny odpoledne na Vysočanské ulici. Dvaadvacetiletá žena nenastoupila na zastávce Sídliště Prosek do autobusu plného lidí a pokračovala pěšky směrem ke stanici metra Střížkov. Po pár metrech však za sebou zaslechla mladíka, který na ni křičel, aby počkala a v ten moment ji chytil za ruku, prudce otočil a dal jí facku. Pak ji řekl: „Dej mi tašku“, což ovšem slečna odmítla, poodstoupila a začala až hystericky křičet. Tato reakce útočníka vyděsila a ten rychle odešel z místa pryč. Dívka ještě stačila vytáhnout mobilní telefon a než přivolala policii, pohotově vyfotila odcházejícího útočníka. Po chvilce přijeli policisté, slečnu převezli na služebnu a celý případ si nakonec převzali kriminalisté, kteří mladíka podezřívají ze spáchání trestného činu loupeže. Za tento skutek mu pak hrozí až desetileté vězení.
 
Během prověřování tohoto případu však kriminalisté zjistili, že lupič má na svědomí ještě další útok ze 4. listopadu v Parku přátelství. Asi půl hodiny před půlnocí tam mladík brutálně zaútočil u pizzerie na devětačtyřicetiletého muže, který se vracel z nedaleké čerpací stanice domů. Muž si dal na čerpací stanici svoji pravidelnou kávu, a když šel Jabloneckou ulicí k domovu, na chodníku stál mladík, kterého muž obešel. Ten však začal na muže pokřikovat a pronásledoval ho. Jakmile svoji oběť došel, vytáhl mu z kapsy bundy cigarety a začal s brutálním útokem. Několikrát muže napadl pěstmi do obličeje, a když pak upadl, mladík do něho ještě několikrát kopal. Nakonec napadený upadl do bezvědomí a probral ho až příjezd záchranné služby a policie.
 
Podezřelý muž z místa utekl, kriminalisté však po něm intenzivně pátrají a podezřívají ho navíc ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví.
Hledaný útočník je ve věku kolem 25 let, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Má světlou pleť a tmavé blond vlasy. Podle svědkyně útoku v parku má zapadlé oči a výrazné tmavé kruhy pod očima. Během útoku byl oblečený do tmavě šedé zimní bundy s kapucí a s příčnými pruhy po celé délce, v prvním případě měl oblečené světlé teplákové kalhoty, ve druhém případě tmavě modré džíny.
 
Jakékoliv informace k hledanému útočníkovi přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 5. 12. 2013
Odkazy do noveho okna

Podezřelý brutální útočník

Podezřelý brutální útočník 

Detailní náhled

Podezřelý brutální útočník

Podezřelý brutální útočník 

Detailní náhled

Útočník z Parku přátelství

Útočník z Parku přátelství 

Detailní náhled

Útočník z Parku přátelství

Útočník z Parku přátelství 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem