Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Mladík opakovaně kradl

KARLOVY VARY – Za krádeže byl již odsouzen.  

Karlovarští kriminalisté obvinili 23 letého mladíka z Ostrova ze spáchání několik přečinů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a z neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru. Těchto jednání se měl mladík opakovaně dopustit v době od začátku června loňského roku.
 
V několika případech měl vypáčit vrata od garáží v Ostrově a odcizit z nich různé věci jako například nářadí a kovy, které zpeněžil částečně prodejem nezjištěným osobám a prodejem ve sběrně druhotných surovin.
 
Na začátku měsíce června měl v Karlových Varech ve Staré Roli vniknout přes oplocení na pozemek místní firmy a za pomoci nezjištěného nástroje odstranit visací zámek u zde postaveného kontejneru. Z něho měl odcizit nástroje a nářadí určené k reklamaci. Poškozené firmě tak způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 160 tisíc korun.
 
V době od poloviny září do prosince měl v Ostrově překonat uzamčený zámek od garáže a odcizit z ní kolem 90 kilogramů spojovacího materiálu jako např. šroubů a vrutů. Dále kolem 50 kilogramů kovového šrotu a kolem 15 kilogramů rozebraných elektromotorů. Poškozenému tak způsobil škodu necelých 15 tisíc korun.
 
V době od července do listopadu měl bez vědomí majitele užívat v Ostrově v ulici Vančurova garáž, a to pro svoji potřebu k přespávání a k shromažďování věcí, čímž měl způsobit majiteli újmu.
 
Celková škoda na odcizení a poškození byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 270 tisíc korun. 23 letý mladík se těchto jednání dopustil i přesto, že byl již za takový trestný čin odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.
 
nprap. Zuzana Týřová
6. 1. 2014

vytisknout  e-mailem