Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Mladík oloupil svou babičku

POSTŘELMOV - Bohužel to nebylo poprvé... 

Dvacetiletý mladík ze Šumperska si v těchto dnech vyslechl sdělení obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Této závažné trestné činnosti se měl mladík podle kriminalistů dopustit začátkem tohoto týdne v Postřelmově, v bytě své babičky. Tam se měl na babičce dožadovat finanční pomoci před svým plánovaným odjezdem za prací. Seniorka ale vnukovi, se kterým jsou dlouhodobé problémy, nechtěla vyhovět. Mladík se proto rozhodl vyřešit situaci po svém. Využil své fyzické převahy a babičce vytrhl koženou kapsičku, ve které měla uložených 1 300 korun, platební kartu a klíče od domu. Z bytu pak rychle zmizel a ještě téhož dne se snažil odcizenou platební kartou provést platbu, což se mu ale vzhledem k nedostatku peněz na účtu nepodařilo. Podezřelého mladíka policisté následující den zadrželi.

Násilného jednání vůči své babičce se obviněný nedopustil poprvé. Obdobným případem se policisté zabývali před necelými dvěma lety.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému mladíkovi až desetiletý trest odnětí svobody. Stíhán je vazebně.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
14. února 2020

vytisknout  e-mailem