Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladík okradl bývalou přítelkyni

JIČÍNSKO - Za opakované krádeže skončil ve vazební věznici 

Ve většině případů hrají hlavní roli peníze. Pachatelé pak argumentují tím, že se dostali do tíživé finanční situace, kterou takto řešili. Stejně jako třiadvacetiletý mladík ze Semilska, který v době od března do srpna letošního roku několikrát vnikl do bytu své bývalé přítelkyně v Lázních Bělohradě, kde odcizil GPS navigaci Pioneer Avic, digitální videokameru JVC a fotoaparát Panasonic, vše v celkové hodnotě nejméně 3.500 korun. I
když odcizené věci prodal, přesto potřeboval další peníze. Z tohoto důvodu se vydal v polovině srpna do  objektu jedné z firem v Dolní Nové Vsi, kde  předtím pracoval. V šatně pak odcizil 4 kanystry s 50 litry nafty. Nebál se krást ani v šatně fotbalového klubu v Lázních Bělohradě, kde jako hráč okradl svého kolegu. Z batohu mu odcizil peněženku, ve které měl kromě hotovosti i osobní doklady, platební kartu a další písemnosti.    
 
Během dokumentování jeho trestné činnosti policisté zjistili, že již byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Navíc v květnu letošního roku řídil jako zaměstnanec jedné z firem v Lázních Bělohradě traktor a to i přesto, že má rozhodnutím Městského úřadu v Jilemnici vysloven do roku 2012 zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Policejní komisař v těchto dnech mladíkovi sdělil obvinění z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Vzhledem k tomu, že nemá žádné trvalé bydliště a ani nikde nepracuje, rozhodl soudce Okresního soudu v Jičíně o jeho vzetí do vazby, kde zůstane až do vynesení rozsudku.
 
nprap. Hana Klečalová
25. října 2011 v 11:15
 

vytisknout  e-mailem