Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladík neměl oprávnění

CHOMUTOV - Munice to nebyla, Porušil tři paragrafy, Do marketu dvakrát .... 

K řízení vozidla nemá oprávnění
To, že není vlastníkem řidičského průkazu nezabránilo 26letému mladíkovi z Vejprt, aby usedl za volant škodovky a jezdil po Vejprtech. Na místním náměstí však jeho jízda skončila. Byl totiž kontrolován policejní hlídkou a zadržen. Z útvaru místní policie odcházel s obviněním z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Zákon říká, že mu hrozí roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Munice to nebyla
Kadanští policisté prošetřovali oznámení místního občana, který uvedl, že při provádění výkopu v prostoru bývalých kasáren nalezl předmět, který mu připomínal munici.Na místo se dostavil pyrotechnik, který stanovil, že se o munici nejedná. Ocelovou kouli si však odvezl k dalšímu zkoumání.   
 
Porušil tři paragrafy
Obvinění hned ze tří trestných činů čeká na 50letého muže z Jirkova. Na křižovatce, poblíž Vysoké Pece, nedal přednost dalšímu vozidlu a způsobil dopravní nehodu. Provedená dechová zkouška byla pozitivní, přístroj naměřil 2,58 promile alkoholu v dechu. A aby toho nebylo málo šetření prokázalo, že muž má vysloven Magistrátem Chomutova zákaz řízení motorových vozidel. Kromě trestného činu řízení motorového vozidla se bude pachatel zodpovídat i z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Kolize se naštěstí obešla bez zraněných.
 
Do marketu hned dvakrát
Do otvického marketu vyjížděli jirkovští policisté hned dvakrát. Kolem sedmé hodiny večer tady zadrželi 22letou ženu, která kradla zboží. Na nohy si nejdříve oblékla pár ponožek a do každé ponožky pak ukryla dámský a pánský parfém. Pokladnami prošla bez zaplacení, ale pak byla zadržena. Protože jí před dvěma lety odsoudil Okresní soud v Chomutově za obdobnou trestnou činnost, byla i tentokrát obviněna z krádeže.
O dvě hodiny později sem policisté dorazili znovu. Tentorkát zde zadrželi 22letého muže, který si z regálu odebral a na místě vypil dvě lahve alkoholu a energetický nápoj. Samozřejmě neměl na zaplacení. Bude řešen pro trestný čin krádeže, po výslechu byl propuštěn na svobodu.
 
Z auta zmizela kabelka
Na svou neopatrnost doplatila včera žena z Chomutova. Ve vozidle ponechal svou kabelku a z parkoviště v Bezručově ulici odešla. Když po necelé hodině přišla zpět, našla poškozený zámek u dveří a kabelka byla pryč. S ní zmizely i věci za téměř 11 tisíc korun. Kromě peněženky s hotovostí  přišla i o mobilní telefon, klíče, osobní doklady a dámské kalhoty. Krádež začala vyšetřovat policie.
 

vytisknout  e-mailem