Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Mladík na ulici ukradl ženě kabelku

JABLONEC NAD NISOU – Strážníci v rámci spolupráce s policisty zadrželi mladíka, který ukradl na ulici ženě kabelku a z místa činu utekl. 

Policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou minulý týden sdělili dvacetiletému mladíkovi podezření ze spáchání trestného činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil 2. července dopoledne krátce před devátou hodinou v Jablonci nad Nisou v ulici Nákladní.  Tehdy tam šel za 63letou ženou, která místem procházela ve směru do centra města a přes rameno napříč měla zavěšenou kabelku. Mladík následně k ženě zezadu přiběhl a skládacím nožem jí přeřízl popruh u kabelky. S takto odcizenou kabelkou z místa činu okamžitě utekl. V kabelce měla poškozená uložené věci pro osobní potřebu, peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady, platební a debetní kartu – vše v celkové hodnotě 3.860,- Kč. Potom z peněženky vzal finanční hotovost ve výši asi 500,- Kč a peněženku i s kabelkou zahodil ve městě do křoví, kde byla později i nalezena.

Na místo události vyjeli hlídky policistů i strážníků Městské policie. V součinnosti se tyto hlídky zaměřili na kontrolu celé lokality a pátraly po muži, jehož popis jim uvedla poškozená žena. Na místo činu vyjel a do pátrání po pachateli se také zapojil vedoucí jabloneckého obvodního oddělení policie i se svým zástupcem. V rámci šetření se jim podařilo zajistit kamerový záznam, na kterém byl v uvedené ulici pachatel zaznamenán.  Strážnici využili k pátrání po pachateli následně také městský kamerový systém, kde na záznamech pohyb muže daného popisu zaznamenali. Krátce před jedenáctou hodinou hlídka městských strážníků při hlídkové činnosti zjistila, před jedním z domů v Podhorské ulici se nachází muž, který do detailu odpovídá popisu muže podezřelého z uvedené krádeže kabelky a muže zaznamenaného na kamerových záznamech. Strážníci po domluvě s policisty podezřelého muže předvedli na Obvodní oddělení policie v Jablonci nad Nisou, kde si ho policisté převzali k dalším úkonům. Podezřelý se následně k činu doznal a po provedených úkonech trestního řízení byl propuštěn na svobodu. Nyní mu ovšem za spáchání uvedených trestných činů hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté tímto děkují městským strážníkům za spolupráci v rámci tohoto případu, kdy se podařilo dopadnout pachatele do dvou hodin po oznámení spáchání trestného činu.


9. 7. 2021
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem