Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladík měl prý v hlavě „vymalováno“

JIČÍNSKO - "Ustlal" si pod přepážkou (video). 

VIDEO

Vlastním očím nemohli uvěřit v úterý 20. prosince pracovníci jednoho z úřadů v Jičíně, kteří krátce před sedmou hodinou ranní našli pod přepážkou tvrdě spícího mladíka, který měl na pultu způsobně srovnané boty.

Vzhledem k tomu, že zde neměl co dělat, oznámili vše na linku 158. Policisté nevítaného „nocležníka“ probudili a přitom zjistili, že se jedná o jednadvacetiletého mladíka, kterého následně zadrželi a převezli na policejní služebnu, kde se podrobil dechové zkoušce. Výsledek 1,12 promile alkoholu snad ani nikoho nepřekvapil.

Mladík sice nejdříve s policisty nespolupracoval, ale nakonec si to rozmyslel a vše jim barvitě vylíčil. Prý celý den předtím doma popíjel s kamarádem pivo, a poté co ho doprovodil na autobus, skočil si do jednoho z barů na víno.  Značně opilý se pak vydal na cestu domů. Došel až k budově úřadu, a protože mu prý byla zima, rozhodl se zde přenocovat. Rozbil skleněnou výplň dveří a přitom ještě poškodil fasádu domu. Poté si v jedné z místností „ustlal“ pod přepážkou, a jak sám uvedl, zřejmě proto, že měl v hlavě „vymalováno“.

I když svého jednání velmi litoval, přesto mu za přečin poškození cizí věci hrozí až rok vězení.

mjr. Hana Klečalová
21. prosince 2016 v 12:54

vytisknout  e-mailem