Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Mladík do jednoho domu vnikl třikrát

JABLONEC NAD NISOU - Dvacetiletému mladíkovi, který neoprávněně vnikl do jednoho domu v Proseči nad Nisou během října a listopadu hned třikrát, policisté již sdělili podezření ze spáchání tří trestných činů. 

V uplynulých dnech policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili dvacetiletému mladíkovi z Hodkovic nad Mohelkou podezření ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, kterých se dopustil v říjnu a listopadu letošního roku.
 
Podezřelý během uvedených dvou měsíců celkem třikrát vnikl do rodinného domu v ulici Vrcholová v Jablonci nad Nisou části Proseč nad Nisou, ve kterém pokaždé ukradl několik věci a poškodil jedny ze vstupních dveří. Poprvé k tomu, aby do domu neoprávněně vnikl, využil neuzamčených zadních dveří a z objektu následně odcizil motorovou pilu a sportovní tašku. Při druhém vniknutí do domu již použil násilí a uzamčené vstupní dveře vyhnul a tentokrát ukradl akuvrtačku, vrtačku, flexu, videohry, pánskou koženou bundu a pánské boty. Při své poslední „návštěvě“ v tomto domě poškodil zadní vstupní dveře a to tak, že ulomil kliku, odštípl část dřevěného křídla dveří, urazil kovovou část západky zámku a odštípl část dřevěné zárubně dveří, čímž se dveře staly nefunkčními a uvedeným poškozením na nich vznikla škoda ve výši 9.500,- Kč. Celková hodnota věcí, které podezřelý odcizil, činí částku přesahující pět tisíc korun. Za spáchání uvedených trestných činů nyní mladíkovi hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
 
16. 12. 2014
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem