Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mladíci přepadli faráře a odcizili v kostele trezor

Dva mladiství jsou obvinění ze spáchání provinění loupeže, další dva dospělí mladíci pak z trestného činu loupeže. 

Ve čtvrtek 12. prosince, kolem osmnácté hodiny, vešli do kostela na Praze 3 dva šestnáctiletí klienti nízkoprahového centra a oslovili faráře s tím, že předešlého dne nejspíš vytratili během pohovoru v jeho kanceláři občanský průkaz. Protože si ale farář během povídání o jejich starostech a problémech všimnul, že se mladíci podezřele rozhlíželi po jeho kanceláři, nechtěl je už dovnitř pustit. Mladíci ho ale po strkanici zatlačili do kanceláře a namířili si to přímo ke skříni s příručním trezorem. Bezpečnostní schránku s hotovostí 13 tisíc korun odcizili, při útěku navíc neváhali pohrozit použitím nože a pak vyběhli ven. 
 
Na ulici Biskupcova poté šestnáctiletí chlapci potkali další dva kamarády, se kterými šli společně na půdu nedalekého domu a tam odcizený trezor otevřeli za pomoci různého nářadí. O peníze z dobrovolných příspěvků na koncerty se pak rozdělili a z místa odešli.
 
Na případu pracují kriminalisté z třetího policejního obvodu, kterým se podařilo jen po pár hodinách po činu zadržet všechny podezřelé mladíky. Mladiství šestnáctiletí chlapci si pak vyslechli obvinění ze spáchání provinění loupeže a jejich kamarády ve věku osmnáct a pětadvacet let pak vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestného činu podílnictví. Mladistvým hrozí podle zákona o soudnictví ve věcech mládeže poloviční trestní sazba, jejím dospělým kamarádům pak hrozí až čtyřleté vězení.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 17. 12. 2013

vytisknout  e-mailem