Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Mladíci okradli seniorku

ČESKÁ LÍPA - S jedním z nich se dobře znala. 

     Důvěřivosti osmdesátileté paní z Doks zneužili dva mladíci z Českolipska ve věku 20 a 18 let. S mladším z nich se poškozená  znala,  neboť občasně docházel do jejího rodinného domku vypomoci s drobnými pracemi v domácnosti. Dne 18. září přivedl ke staré paní  svého kamaráda, vnutili se na návštěvu  pod záminkou, že si jdou   popovídat a poptat se, zda nepotřebuje s něčím pomoci. Dobrosrdečná paní je pozvala dál , a když si  později odskočila na toaletu, proslídili jí byt. Nakonec objevili v koupelně kabelu, ze které odcizili částku 5 800 korun. Krátce nato se omluvili, že kamsi spěchají a kvapně byt opustili. Teprve po jejich odchodu si babička všimla, že jí chybí peníze a vše nahlásila policistům. Oba mladíci se již zodpovídají ze spolupachatelství na krádeži. O trestu pro 18 letého mladíka rozhodne soud pro mladistvé, jeho společník je stíhán v běžném trestním řízení.

 

Nesledoval provoz na silnici.

      Z trestného činu ublížení na zdraví v souvislosti s dopravní nehodou se zodpovídá 40 letý muž z Českolipska. Z policejního protokolu vyplývá, že dne 26. června letošního roku  kolem 5.30 hodin řídil osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia ve směru od Kvítkova na Dubici, přičemž dostatečně nesledoval dění na silnici a způsobil kolizi několika vozidel. Ve chvíli, kdy před ním jedoucí vozidlo  značky Peugeot 307 zastavilo před přebíhající srnou, nestačil včas zareagovat a do tohoto vozidla narazil. Peugeot 307 pak ještě naboural do před ním jedoucího osobního vozidla značky Peugeot 206. Spolujezdkyně z vozu Peugeot 206 přitom utrpěla  podvrknutí páteře a zhmožděniny hrudníku s několikatýdenní pracovní neschopností. Zraněna byla i řidička Peugeotu 307,  a to na krční páteři.

 

Jela příliš rychle

     Včera kolem 9.30 hodin projížděla 30 letá řidička v osobním vozidle značky Škoda Fabia od Nové Huti na Svor. Vzhledem k nepřiměřené rychlosti na mokré vozovce a při nerespektování dopravně  technického stavu silnice nezvládla v zatáčce řízení  a dostala se do smyku, který nevyrovnala. Vozidlo následně vyjelo mimo komunikaci, kde se převrátilo na střechu. Řidička přitom utrpěla lehčí zranění, se kterým byla převezena na ošetření do českolipské nemocnice. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 90 tisíc koeun.

 

 

vytisknout  e-mailem