Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Mladíci okradli na hřbitově stařenku

ČESKÁ LÍPA - Policisté po nich pátrají. 

     Otřesný případ krádeže se stal včera dopoledne na hřbitově v Jablonném v Podještědí. Kolem 10.30 hodin  navštívila hrob svého blízkého příbuzného 80 letá stařenka. Ve chvíli, kdy zapalovala  na hrobě svíčku, se k ní přiblížili  zezadu dva mladíci.,  aby ji okradli.  Jejich kroky a šramocení  zaslechla. Když se otočila, uviděla, jak popadli její kabelku, která předtím ležela na zemi,  a přeskakují s ní hřbitovní zeď. Pachatelé si spolu kabelkou přivlastnili i její peněženku s hotovostí 1 tisíc korun, občanský průkaz a klíče. Policisté po jejich totožnosti nyní intenzivně pátrají a přitom jedním dechem dodávají, že se s podobným hyenismem pachatelů střetávají naštěstí jen zřídka. Dopadení  dvojice zlodějů se policisté budou věnovat prioritně, aby takto zavrženíhodný čin nezůstal nepotrestán. Policisté případ kvalifikovali jako krádež  na osobě, za což pachatelům hrozí až dvouleté vězení.

 

Vloupali se do studentské klubovny

     Policisté již znají jména pachatelů, kteří se na sklonku letošních prázdnin vloupali do hudební zkušebny studentů  průmyslové školy v České Lípě. Dvacetišestiletý Českolipan a jeho osmnáctiletý komplic ze stejného města tu odcizili věci za celkem 18 700 korun. V jejich rukách skončila například elektrická kytara, elektrické  klávesy, mixážní pult, ale také například skateboard. Oba již čelí trestnímu stíhání pro krádež formou spolupachatelství.

 

Zloděje si nevšimla

     Včera si zašla na oběd do českolipské restaurace 36 letá místní žena. V průběhu zhruba třicetiminutového posezení u stolu jí z opěradla židle, na které seděla, někdo nepozorovaně odcizil zavěšenou kabelku. Ztrátu zjistila zákaznice až ve chvíli, kdy potřebovala zaplatit účet. V odcizené kabele se nacházela finanční hotovost 2200 korun, mobilní telefon, 4 platební karty a také osobní doklady. Případem krádeže a neoprávněného držení platební karty se nyní zabývají policisté obvodního oddělení.

    

vytisknout  e-mailem