Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mladí jezdci

pětice mladíků jezdila s odcizeným trabantem i favoritem a další zprávy z Bruntálska 

Mladíci jezdili s trabantem i favoritem
Rýmařovští policisté spolu s bruntálskými kriminalisty zjistili pachatelé, kteří neoprávněně užívali cizí vozidla a jezdili s nimi po Břidličné. Jedná se o pět místních mladíků ve věku od 16 do 20 let. 
Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech jejich trestní stíhání pro provinění či trestný čin poškozování cizí věci a neoprávněné užívání cizí věci. Toho se měli dopustit tím, že v květnu 2009 v Břidličné na Nerudově ulici rozbili zadní sklo dveří zaparkovaného favoritu, odstranili plastový kryt spínací skříňky a vozidlo nastartovali. Jeli osm metrů a narazili do zdi řadové garáže. Před upuštěním vozidla z něj odcizili panel autorádia s kazetovým přehrávačem. Následně o pár metrů dále na ulici Dlouhá rozbili sklo trabantu, vnikli dovnitř a a odjeli s ním asi 1 km na ulici Rýmařovskou. Zde nepojízdný trabant zatlačili do strmé příkopy. Svým jednáním způsobili majitelům škodu ve výši 15 tisíc Kč.  
  
Vběhlo mu do cesty divoké prase
V 04,30 hodin v pondělí 13.7.2009 jel 34letý muž s fabií od Města Albrechtic a z levého silničního příkopu mu vyběhlo bezprostředně před vozidlo divoké prase. Řidič již pro krátkou vzdálenost nestihl zabrzdit a došlo ke střetu. Zvíře zůstalo na místě mrtvé. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 80 tisíc Kč.
 
Přiznal, že před jízdou pil
Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je nyní podezřelý 24letý muž, který řídil po požití alkoholu dne 13.7.2009 v Břidličné na ulici Rýmařovská nissan. Policisté mu naměřili 1,77 promile alkoholu v dechu a po patnácti minutách 1,49 promile. Muž se přiznal a policistům uvedl, že předchozí den vypil několik odlivek tvrdého alkoholu. Na místě mu byl zadržen i řidičský průkaz.
                                                           
V restauraci přišel o mobil
I přes naše neustálá varování, aby lidé cenné věci nenechávali bez dozoru na volně přístupných místech, tak policisté šetří další krádež.
Tentokrát v Krnově v restauraci na ulici Opavská v ranních hodinách dne 13.7.2009 pachatel odcizil mobilní telefon HTC Touch Cruise, který si 38letý majitel odložil na stůl. Způsobená škoda činí 7 tisíc Kč.
 
Z vozidla odcizil kladivo, míchadlo a další nářadí
V době od 10. do 13.7.2009 v Krnově v areálu firem na ulici Hlubčická dosud neznámý pachatel rozbil trojúhelníkové přední okno vozidla Ford Tranzit. Odcizil sekací kladivo, dvě míchadla a elektrickou rozbrušovačku s diamantovým kotoučem. Způsobil škodu na věcech ve výši 32 tisíc a poškozením vozidla 3 tisíce Kč. Šetří OOP Krnov.
 
Násilně vnikl do bytu seniorky a odnesl si náušnice
Případ krádeže vloupáním šetří nyní krnovští policisté. V době od 10. do 13.7.2009 v Krnově na ulici Rooseveltova v domě s pečovatelskou službou vstoupil dosud neznámý pachatel zřejmě otevřenými hlavními dveřmi dovnitř a v jednom z bytů přelomil vložku FAB. Vnikl do bytu seniorky, který prohledal a odcizil jeden pár náušnic ze žlutého kovu v hodnotě 2 500 Kč.
 
Žíznivý zloděj
Ve Dvorcích na ulici Nemocniční v době od 10. do 13.7.2009 neznámý pachatel vnikl do pivnice a odcizil tři sudy s obsahem 10° piva Gambrinus. Způsobená škoda činí přes 5 tisíc Kč.
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem