Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mladí cyklisté soutěžili v krajském kole

ZLÍNSKÝ KRAJ: Policisté neudělovali pokuty, ale trestné body.  

Ve středu se o postup do celorepublikového finále Dopravní soutěže mladých cyklistů utkaly nejlepší týmy žáků základních škol ze Zlínského kraje. Soutěž se uskutečnila na dopravním hřišti v Otrokovicích pod patronací organizace BESIP. Soutěžilo se v několika disciplínách, a to v teoretických znalostech silničních pravidel, praktické jízdě po dětském dopravním hřišti, v jízdě zručnosti, zásadách poskytování první pomoci a práci s mapou.
Právě praktické části znalostí pravidel provozu na pozemních komunikacích se jako rozhodčí zúčastnili také policisté zlínského oddělení silničního dohledu a hlídka z otrokovického obvodního oddělení. Ti všichni dohlíželi nad jízdou školáků, kteří za jakékoliv porušení silničních pravidel dostali trestné body. Většina dětí si s bezpečnou jízdou a dopravním značením bez problémů poradila. Na některých se však projevil pravděpodobně stres z možného neúspěchu v týmové soutěži.
Všem soutěžícím gratulujeme k velmi dobrým znalostem a zároveň držíme palce týmům postupujícím do celorepublikového finále. To se uskuteční v polovině června v městě Frenštát pod Radhoštěm.
 
 dopravní hřiště2.JPG
 

dopravní hřiště1.JPG

dopravní hřiště3.JPG

 

29. května 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem