Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mladá žena ohrožovala nožem svého přítele

VSETÍNSKO: Noc strávila v policejní cele.  

V policejní cele skončila včera večer třiadvacetiletá žena, která vyhrožovala s nožem v ruce zabitím svému příteli. Ten před ženou utekl, nůž zůstal zabodnutý v zavřených dveřích. 
 
Včera krátce před jedenáctou hodinou večer vyjížděla hlídka vsetínských policistů do rodinného domku v malé obci na Vsetínsku, kde měla třiadvacetiletá žena s nožem v ruce ohrožovat svého o rok staršího přítele. Mladá žena ještě před příjezdem policistů z domku utekla, ovšem když kolegové od muže zjišťovali, jak se celý incident odehrál, tak se útočnice vrátila domů. Policisté ji pro podezření z trestného činu nebezpečné vyhrožování zadrželi a odvezli do policejní cely. Oba aktéři se podrobili dechovým zkouškám na alkohol, žena nadýchala 0,60 promile, její přítel 1,37 promile.  
 
Čtyřiadvacetiletý muž, který policii zavolal, uvedl, že se kolem desáté hodiny večer vrátil domů z restaurace, kde vypil několik piv. Doma se pak v kuchyni pohádal se svojí přítelkyní, která během sporu vzala do ruky nůž a vyhrožovala mu, že ho zabije. Muž před agresivní ženou, která držela nůž v ruce nad hlavou, utekl, přičemž za sebou zabouchl dveře, do kterých pak žena nůž zabodla.    Když muž dveře znovu otevřel, pustila se do něho přítelkyně pěstmi a kopanci, kterým se muž bránil a snažil se ženu zpacifikovat. Poté, co útočnici řekl, že zavolá policii, tak z domku utekla.
 
Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování s trestní sazbou do tří let. Dnes proběhly výslechy zadržené ženy i jejího přítele. Ten nedal souhlas s trestním stíháním své přítelkyně, proto bude případ odložen. Ženu jsme v dopoledních hodinách ze zadržení propustili. 
 
 
11. listopadu 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 

vytisknout  e-mailem