Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Mizí nafta z aut

LIBEREC - Po pachatelích se pátrá. 

Zvýšení cen pohonných hmot na čerpacích stanicích se negativně projevilo také v policejních statistikách. Někteří jedinci totiž na tuto situaci reagují tak, že si naftu pořizují nelegálním způsobem - krádeží. Od 14. do 25. ledna byly policistům nahlášeny celkem tři případy, které se týkaly právě krádeží pohonných hmot přímo z vozidel.
Nejnižší finanční újmu způsobil zloděj, po kterém policisté pátrají, odčerpáním nafty z nádrže vlaku na libereckém nádraží.  Z jednoho vagónu odčerpal necelých 23 litrů LTO a z dalšího pak 250 litrů nafty, čímž způsobil škodu blížící se šesti tisícům.

O něco vyšší škodu způsobil zloděj v Ludvíkově pod Smrkem. Odčerpal si 250 litrů nafty z pracovního stroje, který se nacházel poblíž lesa. Společnosti, které pracovní stroj patřil, způsobil škodu za 6 600 korun.

Nejvyšší škodu ale způsobil zloděj, po němž pátrají policisté z Vápenky. Ten rozhodně "netroškařil" a také se zaměřil na firemní nákladní vozy. Ve firmě v ulici Heyerovského si ze dvou nákladních aut odčerpal 600 litrů bio nafty. Tím společnost poškodil o více jak třináct tisíc korun. K tomu se ale připočítala i částka za poškození vík nádrží u těchto aut a ta činila 25 tisíc korun. Celkově se tak zatím neznámému zloději podařilo společnosti způsobit škodu za bezmála padesát tisíc korun.

Ve všech těchto případech provádějí  policisté šetření, která by měla vést k vypátrání zlodějů. Ti budou obviněni z krádeže a hrozí jim až dvouletý trest.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 461 207

vytisknout  e-mailem