Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mizí jízdní kola

KROMĚŘÍŽSKO: Během tří dnů odcizili pachatelé čtyři.  

Od čtvrtka do soboty zmizela celkem čtyři jízdní kola. Policisté jednotlivých obvodních oddělení případy šetří a po pachatelích usilovně pátrají.
 
První z krádeží na policii oznámila dvaatřicetiletá žena z Bystřice pod Hostýnem. Své kolo uzamkla ve čtvrtek večer u obchodu a šla nakupovat. Když se asi po deseti minutách vrátila na parkoviště, bylo pryč. Pachatel se dopustil trestného činu krádež, za což mu hrozí až dva roky vězení. Další tři kola zmizela přímo ze sklepních prostor. Na holešovské obvodní oddělení se v pátek večer dostavila čtyřicetiletá žena, aby oznámila krádež jízdního kola. Prozatím neznámý pachatel se násilím dostal do společné sklepní kóje, odkud odcizil jízdní kolo za šest tisíc korun. Za jeho jednání mu po dopadení a prokázání viny hrozí taktéž až dva roky vězení. V dalších dvou případech se pachatelé dopustili navíc trestného činu porušování domovní svobody, hrozí jim tedy až tři roky vězení. Nejprve se dostali do bytového domu a poté za použití násilí i do sklepní kóje, která k bytům náleží.
 
Zloději se ve všech třech případech zaměřili jen na jízdní kola, nic jiného ze sklepů nezmizelo. Celková škoda, která vznikla krádeží čtyř jízdních kol a poškozením zámků, přesáhla 28 tisíc korun.
 
7. listopadu 2011, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem