Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mizely navigace

VSETÍNSKO: V pátek a sobotu řešili policisté tři případy krádeží navigací z vozidel. 

Od čtvrtku do soboty ve Valašském Meziříčí zmizely z vozů Škoda celkem ve třech případech autorádia s navigacemi. Celková škoda překročila sto padesát tisíc korun.

Během pátečního rána a sobotního dopoledne oznámili celkem tři muži odcizení značkových autorádií s navigacemi z vozidel tovární značky Škoda. Všechny krádeže se staly na třech ne příliš vzdálených místech ve Valašském Meziříčí a to od čtvrtečního odpoledne okolo čtvrté hodiny, kdy svá auta muži zaparkovali v rozmezí půlhodiny. První vloupání zjistil osmadvacetiletý muž z Valašského Meziříčí už před sedmou ráno v pátek. Pachatel se do jeho Škody Octavia dostal po rozbití okýnka spolujezdce a demontoval z palubní desky autorádio s navigací. Škodu majitel vozu odhadl na dvacet tisíc za rádio a pět tisíc za poškození okna.

Chvíli na to řešili policisté další vloupání a to do Škody Superb. Dvaačtyřicetiletý místní muž podal obdobné informace a to rozbité okýnko u spolujezdce a autorádio pryč. Zde škoda poškozením činí deset tisíc korun a cena rádia šedesát pět tisíc korun.

Trochu jiný scénář měl třetí případ. Odcizení autorádia zjistil dvaačtyřicetiletý Meziříčan až po nastoupení celé rodiny do vozu Škoda Octavia v sobotu dopoledne. V tomto případě se dostal zloděj do auta jiným způsobem, na vozidle nebylo zjištěné žádné poškozené okno ani znaky násilného vniknutí. Škoda je za autorádio a činí padesát pět tisíc korun.

Policisté případy zadokumentovali, zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy krádež a poškození cizí věci. Nadále zjišťují informace, které by je dovedly k pachateli těchto skutků, kdy celková škoda činí sto padesát pět tisíc korun.

21. února 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem