Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství ČR záchranných psů

Policejní psovodi excelovali na XVII. ročníku. 

Ve dnech  8. a 9. září 2023 se konalo XVII. Mistrovství ČR záchranných psů a psovodů složek IZS v Břeclavi. Tato prestižní událost, kterou pořádaly organizace KZJ ČR a Sirius, z. s. ve spolupráci s Ministerstvem vnitra – generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru ČR, přineslo několik náročných výzev pro soutěžící z celé republiky.

Celkem osm družstev, složených z profesionálních i dobrovolnických psovodů složek IZS, se postavilo proti sobě ve složitých disciplínách, které simulovaly záchranné operace v reálném prostředí. Každé družstvo tvořili tři členové: psovod specializovaný na vyhledávání v sutinách, psovod pro vyhledávání v plochách a vedoucí družstva. Tyto disciplíny vyžadovaly precizní spolupráci, rychlost a vynikající dovednosti psů i psovodů.

Reprezentaci Policie ČR na tomto Mistrovství tvořilo družstvo ve složení:

Ppor. Tomáš Louda z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, který byl vedoucím družstva.
Nprap. Bc. Naděžda Kramolišová z VSTŘ Dobrotice, OSKH ŘSPP PP ČR, která se specializovala na vyhledávání v sutinách.
Prap. Ondřej Jakubů z Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, který byl specializovaný na vyhledávání v plochách.

Soutěž probíhala za náročných podmínek, přičemž klimatickou výzvou bylo také extrémní letní horko, které se projevilo zejména během společné práce psovodů kolem poledne. Soutěžící a jejich psi prokázali nejen schopnost úspěšně plnit záchranné úkoly, ale také odolnost vůči náročným povětrnostním podmínkám.

Výsledek tohoto Mistrovství přinesl velkou radost pro reprezentaci Policie ČR. Družstvo obsadilo 3. místo v konečném součtu všech prací a disciplín. Tento výsledek je výrazem tvrdé práce, dovedností a odhodlání týmu. Policejní psovodi ukázali nejen svou profesionalitu, ale také odolnost a schopnost pracovat ve stresových situacích.

Kromě toho tato událost zdůraznila význam a důležitost práce záchranných psů a jejich psovodů v rámci složek IZS. Jejich práce má klíčový vliv na bezpečnost a záchranu lidských životů v různých krizových situacích.

Gratulujeme družstvu Policie ČR k jejich úspěchu na XVII. Mistrovství ČR záchranných psů a děkujeme všem psovodům a jejich psům za jejich statečnost a oddanost v oblasti záchranných operací.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
12. září 2023
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem