Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství ČR ve služební kynologii 2010

Další ročník policejního mistrovství České republiky ve služební kynologii úspěšně proběhl ve výcvikovém středisku Balková. 

Letos se konal už VII. ročník této prestižní akce, při které ve dnech 4. - 8. října 2010 nejlepší policejní psovodi a psi z celé České republiky změřili své síly. Zároveň se jednalo o XVI. ročník celostátní soutěže "O putovní pohár policejního prezidenta". Své dovednosti mohli policisté porovnat v již tradičních kategoriích - pátrací a hlídkový pes.
 
Výkony psovodů a především jejich psů ukázaly na nezastupitelnou úlohu služebního psa při plnění úkolů Policie ČR. Zároveň se opět prokázala výborná úroveň policejní služební kynologie v České republice.
 
Celkovým vítězem kategorie pátracích psů se stal nprap. Jaroslav PETRÁČEK, KŘP Libereckého kraje, který se psem Quartem získal 618 bodů ze 700 možných. Kategorii hlídkových psů obhájil i pro letošek pprap. Jaroslav MRTKA, KŘP Kraje Vysočina. Se psem Dickem získal 715 z 800 možných a potvrdil tak své loňské vítězství. Společně s ostatními kolegy z KŘP Kraje Vysočina pak vystoupil na nejvyšší stupínek ještě jednou, psovodi z tohoto ředitelství vyhráli i kategorii družstev.
 
Kompletní výsledky mistrovství najdete níže v přiložených souborech. Fotografie z mistrovství najdete v galerii.
 
 
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR

vytisknout  e-mailem