Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mistrovství ČR

Na závodech v praktické střelbě s východočeským policistou 

Mirek na soutěži v OpařanechMirek na soutěži v Opařanech

Ve dnech 27. a 28. června 2009 se  konalo v Opařanech na Táborsku Mistrovství republiky v praktické střelbě (IPCS). Závod pořádala Česká asociace praktické střelby, která na toto klání pozvala nejlepší závodníky z celé Evropy. Zastoupeno zde bylo tradičně již několik zemí. Naši republiku reprezentoval také východočeský policista nprap. Bc. Miroslav Zapletal.

Závodníci museli absolvovat celkem osmnáct střeleckých stanovišť. V těchto těžkých situacích pořadatelé např. připravili střelbu od velmi krátké vzdálenosti až po střelbu na terč vzdálený 30m až 40m, dále střelbu na jezdící terče zavěšené na lanech. V tomto závodu byla velmi důležitá koordinace těla a pohyb mezi jednotlivými terči, kde zástěny a tzv. lítací dveře tvořily překážky.

Účastníkům přálo počasí, přestože prognózy meteorologů v souvislosti se záplavami v okolních regionech jižních Čech nebylo příznivé. Na stupínků vítězů  skončil opět náš policista Zapletal, který si odnesl bronzovou medaili a připsal si tak další důležitý úspěch na poli IPSC. V současné době se připravuje na další závody v této sezóně, které se uskuteční doma i v zahraničí. Miroslavovi samozřejmě držíme palce a přejeme hodně štěstí ve sportovní reprezentaci.

více na: Úspěchy našich policistů
por. Mgr. Lenka Burýšková
3. 7. 2009

 

 

 

vytisknout  e-mailem