Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Místo rekonstrukce obstrukce

DĚČÍN - Prosinec začíná zpronevěřenými penězi na rekonstrukci, recidivou, vykázáním a noční nezvanou návštěvou 

Zálohu ve výši bezmála sto padesát tisíc korun na nákup matriálu k rekonstrukci domu měl převzít začátkem října od šedesátileté paní čtyřiatřicetiletý muž. Z částky investoval pouze asi třetinu do opravy střechy a tím skončil. Ze zbytku peněz již nekoupil nic a poškozené se vyhýbal. Nevyhnul se ale děčínským kriminalistům, od kterých si vyslechl obvinění ze zpronevěry. Vzhledem k výši škody tak riskuje až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
 
Za trubky z lešení hrozí vězení
 
Lešenářské trubky z budovy školky v Děčíně demontoval čtyřiapadesátiletý nenechavec. Krádež však nedokončil, protože se na místě objevili strážníci, kterým se jeho počínání vůbec nelíbilo. Nelíbilo se ani policistům z železničního oddělení, takže výtečníčkovi sdělili podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Vzhledem k jeho minulosti, kdy byl za obdobnou trestnou činnost již trestán, mu tentokrát hrozí až tříleté vězení.
 
 
Ženu ani květinou neuhodíš!
 
Na deset dní bude muset opustit své bydliště jednatřicetiletý muž z Varnsdorfu. A sice proto, že měl napadnout svou družku, se kterou žije ve společné domácnosti. Navíc by se nemělo jednat o incident ojedinělý, ale opakovaný. Vykázaný má dost času na to, aby zjistil, že takovéto jednání k ničemu dobrému nepovede. Kauzu mají na starosti varnsdorfští policisté.
 
 
Během noci zmizela peněženka a mobil
 
O tom, jak riskantní může být ponechání odemčených dveří během noci, se přesvědčil jeden host v penzionu v okolí Varnsdorfu. Zatímco spal, do pokoje kdosi vnikl a sebral peněženku s tisíci korunami, doklady, platebními kartami a k tomu ještě mobilní telefon. Portmonka se později našla před hlavním vchodem, samozřejmě bez peněz. Našla se zanedlouho i třiadvacetiletá žena, která by měla mít s noční akcí co do činění. Policisté ji obvinili z porušování domovní svobody a neoprávněného opatření platebního prostředku, za což může získat až dvouletý pobyt v úplně jiném penzionu, kde zamykají pouze dozorci.
 
 
 
 
1.12.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem