Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Místo provádění služebních úkonů, šetření

Dotazy na místo určené k provádění služebních úkonů, dotazy na šetření 

 Dotaz a odpověď: 

„I. a) S odkazem na informaci ze dne ... č. j. ..., že ... není služebně zařazena na OO PČR ... (jak jsem mylně uvedla), prosím o informaci poskytnutím dokumentu, ze kterého vyplývají důvody konání úkonu dle ust. § 166 tr. trestního řízení č.j. ... na pracovišti PČR, ÚO Opava, 1. OOK, pracoviště ...n (budova obvodního oddělení), kancelář ..., když všechny ostatní úkony uvedeného  řízení byly prováděny v „sídle“ 1. oddělení obecné kriminality, Hrnčířská 348/17, 746 25 Opava, které je uvedeno i ve veřejných zdrojích – viz https://www.policie.cz/clanek/uzemni-odbor-opava37862.aspx, kdy v týchž zdrojích není naopak uvedeno žádné „detašované“ pracoviště 1. OOK ÚO Opava a kdy tedy důvody odlišného přístupu ke mně jakožto... oproti jiným dotčeným osobám nejsou zjistitelné z veřejných zdrojů. Z veřejných zdrojů nevyplývá, že by budovách obvodních oddělení ÚO Opava se nacházela „detašovaná“ pracoviště 1. OOK, neuvedená současně s „domovskou adresu této policejní součásti. 

Navíc z veřejných zdrojů vyplývá, že šlo o „přeřazení“ – viz ..., které by se tedy v příslušném dokumentu mělo odrazit 

 b) V návaznosti na informaci ad a) žádám tedy o informaci, - zda a na základě jakého „opatření“ (rozhodnutí, organizačního řádu apod.) bylo zřízeno pracoviště 1. OOK ÚO Opava v ... a zda taková „detašovaná“ pracoviště 1. OOK ÚO Opava se nacházejí i na dalších OO ÚO Opava mimo Opavu, a to na OO .., OO ..., OO ... a OO ... a - o poskytnutí dokumentu tuto skutečnost obsahujícího.

 II. Dále žádám o informaci a) kde v jaké evidenci jsou zachyceny obsahy „šetření“ prováděného (zřejmě od ...... a b) na základě jakých „výsledků šetření“ (srov. čl. 1 b) PPP č. 103/2013 - tj. zjištěných skutečností - prověření poznatku o trestné činnosti, lustrace v policejních evidencích zahájil policejní orgán úkony trestního řízení ve věci, c) poskytnutím dokumentů „obsahů“ (viz ust. § 3 odst. 3 InfZ) v odpovídajícím formátu (§4a InfZ).

  

K bodu I. písm. a) a písm. b) žádosti:  Jednalo se o předvolání k úkonu, který měl být proveden v místě sídla jiného organizačního článku – obvodního oddělení ...územního odboru Opava Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Vzhledem k ustanovení § 3 odst. 3 InfZ, kdy se informací podle tohoto zákona rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, který je některým způsobem zaznamenaný, uvádíme, že nedisponujeme zaznamenanou informací k Vašemu požadavku na dokumenty.

K bodu II. žádosti: Dokumenty jsou evidovány pod pořadovými čísly 1 – 3 jednacího protokolu spisu vedeného v informačním systému ETŘ 1. oddělením obecné kriminality územního odboru Opava krajského ředitelství pod číslem jednacím ... Policejní orgán na základě vyhodnocení těchto dokumentů zahájil trestní řízení.

 

vytisknout  e-mailem