Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Místo pomoci oloupena

Dva mladíci poranili a oloupili v Hradci Králové ženu  

Velké náměstí - místo, kde byla žena oloupena          Velké náměstí - místo, kde byla žena oloupena
Policisté pátrají po dvou mladících, kteří oloupili ženu v krajském městě. Případ se stal včera (19. ledna 2010) dvacet minut po devatenácté hodině na Velkém náměstí v Hradci Králové.
Dvaapadesátiletá žena se vracela ze zaměstnání přes parkoviště na Velkém náměstí domů. Na pravém rameni nesla kabelku a v pravé ruce držela deštník. Při chůzi v rozbředlém sněhu upadla na zem. V tu chvíli k ní přistoupili dva mladíci a nabídli jí pomoc. Přitom se jeden z nich sehnul a pokusil se jí vytrhnout kabelku z ruky. Žena se však nedala a svůj majetek bránila. Druhý mladík ženu udeřil pěstí do obličeje. Následně jí kabelku, ve které měla téměř osm tisíc korun a pracovní kalhoty, vytrhl. Oba i s lupem utekli směrem do ulice V Kopečku.
Podle poškozené se mělo jednat o dva mladíky ve věku od 16 do 17 let. Jeden z nich měl být štíhlý a asi 170 centimetrů vysoký. Na sobě měl mít tmavou mikinu s kapucí přetaženou přes hlavu. U druhého mladíka si poškozená vzpomíná pouze na to, že byl oblečen do tmavé bundy.

Poškozená z loupeže vyvázla s drobným poraněním v obličeji. Celkovou škodu na majetku odhadla na osm tisíc korun.

Svědci popsaného případu, kteří by mohli poskytnout informace důležité k jeho objasnění, se mohou přihlásit na bezplatnou linku tísňového volání 158.

Lupiči se svým jednáním dopustili zločinu loupeže. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na dva až deset let.

nprap. Anna Pešavová - 20. ledna 2010
foto Policie ČR

 

Odkazy do noveho okna

Velké náměstí - místo, kde byla žena oloupena

Velké náměstí - místo, kde byla žena olo... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem